- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Val de cutremure în România. INCDFP confirmă două noi seisme în această dimineață

23 Jul, 08:21 • Bumbeneci Diana
Noi cutremure au avut loc în România. Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunță în ce zone au fost resimțite seismele.
Val de cutremure în România. INCDFP confirmă două noi seisme în această dimineață

România a fost zguduită de două noi cutremure. În ziua de 23 Iulie 2024 la ora 01:28:45 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea un seism slab cu magnitudinea ml 2.3, la adâncimea de 84.1km, anunță Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

INCDFP confirmă două noi cutremure

„Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 40km V de Focsani, 69km N de Buzau, 69km E de Sfantu-Gheorghe, 83km E de Brasov, 91km S de Bacau, 93km SV de Barlad.

Cel de-al doilea s-a produs la ora 05:02:00 (ora locală a României) tot în Vrancea având magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 131.9km”, se anunță pe site-ul INCDFP.

cutremure Vrancea
cutremure Vrancea

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 46km V de Focsani, 60km N de Buzau, 66km E de Sfantu-Gheorghe, 76km E de Brasov, 91km NE de Ploiesti.

Conform informațiilor de pe site-ul Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cea mai puternică mişcare tectonică, de magnitudine 4,3, a avut loc în judeţul Vrancea, în data de 15 ianuarie, la o adâncime de 74 de kilometri, iar anul trecut în data de 14 februarie s-a produs un seism de 5,7 în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Știrea este în curs de actualizare….

Citește și: Știu elevii din România să se apere în caz de cutremur? Ministerul Educației răspunde solicitărilor DailyBusiness și anunță câte ore educative privind siguranța în situații de risc s-au făcut în școliincdfp

 

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult