- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste bună! Cât a ajuns să coste un metru pătrat în București, Timișoara sau Cluj, în 2022

26 Oct, 20:13 • Cassano Sabrina
Vin vești bune! După scumpiri în lanț și multe vești proaste, iată că vin și bucurii. Se ieftinesc apartamentele.
Veste bună! Cât a ajuns să coste un metru pătrat în București, Timișoara sau Cluj, în 2022

Vin vești bune! După scumpiri în lanț și multe vești proaste, iată că vin și bucurii. Apartamentele se ieftinesc, așa că cei care vor să își achiziționeze locuințe este timpul să o facă. În ultimii 25 de ani, Bucureștiul a devenit unul dintre orașele accesibile ca preț la locuințe.

Cât va costa un metru pătrat în București

În medie, conform statisticilor, un metru pătrat în București a ajuns să coste 1598 de euro. În ultimii ani, prețurile de pe piața imobiliară au ajuns să explodeze.r. Din anul 2014 până în 2022, prețul metrului pătrat a crescut cu aproape 50 de procente. În același timp, salariul mediu net a înregistrat și el o creștere cu 130%, de atunci până în prezent.

Cu toate că pare foarte greu de crezut și aproape imposibil. Capitala are cele mai accesibile prețuri din ultimii 25 de ani. Primul loc este ocupat de Bruxelles.

Cât costă un metru pătrat în alte orașe

  •  Un metru pătrat în Sibiu costă 1303 euro;
  • Un metru pătrat în Timișoara costă 1294 de euro;
  • Un metru pătrat în Cluj-Napoca costă 1579 de euro;
  • Un metru pătrat în Iași costă 1671 de euro;
  • Un metru pătrat în Brașov costă 1579 de euro;

Lucurile stau însă diferit când vorbim de Oradea sau Constanța – 1429 de euro și, respectiv, 1583 de euro. În România, potrivit unei analize a trimestrului I al acestui an, apartamentele s-au ieftinit cu 0,6%, iar casele s-au scumpit de 4,2%, arată Capital.

În timp ce apartamentele se ieftinesc prețurile la carne la facturi a ajuns să crească simțitor și nu doar la facturi ci și la alimente.

Carnea de porc de exemplu este mai scumpă cu 50% față de anul trecut. În prezent, românii plătesc pentru un kilogram de muşchiuleţ de porc aproximativ 30 de lei. De sărbători, preţul acestuia s-ar putea dubla, avertizează fermierii.

„Este prețul care există astăzi pe piață în Germania, în Italia, în magazinele din Uniunea Europeană, majoritatea țărilor. Prețul la un kilogram de ceafă sau de cotlet este în jurul 10 euro, ceea ce înseamnă 50 de lei cu plus, minus.Doar că la noi minusul de carne care există pe piață se va accelera și putem trece de 10 euro kilogramul de ceafă și de cotlet. Dacă mai producem astăzi 15% din carnea de porc. Dar și acest procent se va diminua în mod drastic din cauza faptului că pesta porcină în continuare face ravagii în țara noastră”, a declarat un fermier la Antena 3

Urmărește Daily Business pe Google News