- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste de ultimă oră pentru cei 600.000 de clienți ai Hidroelectrica! Ce se întâmplă cu facturile românilor

22 May, 10:53 • Fundeanu Madalina
Anunțul zilei pentru toți clienții Hidroelectrica! Ce se va întâmpla cu plata facturilor în perioada următoare.
Veste de ultimă oră pentru cei 600.000 de clienți ai Hidroelectrica! Ce se întâmplă cu facturile românilor

Hidroelectrica, gigantul producător de energie electrică din România, a venit cu o veste foarte importantă în legătură cu plata facturilor. Sunt vizați toți cei 600.000 de clienți ai companiei, conform Antena 3 CNN.

Anunțul zilei pentru toți cei 600.000 de clienți Hidroelectrica în legătură cu plata facturilor

Acum un an, din cauza problemelor cu facturile la curent emise cu întârziere, Hidroelectrica a fost amendată cu suma de 400.000 lei de Autoritatea Națională de Reglementare în Energie.

Decizia ANRE a venit în primăvara anului trecut după ce a avut loc un control de mare amploare, pornit la începutul anului, ca urmare a mai multor reclamații făcute de clienți. Problemele de la Hidroelectrica sesizate atunci erau următoarele: întârzierile mari la emiterea facturilor și contracte de furnizare a energiei electrice trimise către clienți, de asemenea, cu întârzieri, peste limita legală de timp. Timpul a trecut, iar compania de stat a mai remediat din probleme.

Acum, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a anunţat că începe emiterea facturilor românilor pentru luna aprilie 2024.

Acest lucru se întâmplă pe parcursul a două zile. A început încă din ziua anterioară și va avea loc şi miercuri, 22 mai, potrivit reprezentanților companiei, citați de Antena 3.

Important de menționat este că facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de mare de timp. Este vorba de 45 de zile în cazul clienților casnici și 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici. Pentru aceste perioade nu sunt percepute niciun fel de penalități.

Ai mai putea citi: Niciun ban în plus la pensii de la 1 septembrie pentru o categorie de români. Daniel Baciu: „Suntem pe finalul acestui proces”

Hidroelectrica
Hidroelectrica

Vești bune pentru românii care primesc facturi de la Hidroelectrica

De asemenea, în această primăvară, românii care au contract la Hidroelectrica au mai primit o veste bună. Producătorul intern de energie electrică a anunțat că românii vor avea posibilitatea de a achita facturile prin ajutorul aplicației iHidro.

iHidro este disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play. Cu ajutorul acestei aplicații, clienţii pot să-şi plătească facturile mult mai repede, dar şi să consulte istoricul facturilor, să vadă soldul sau să transmită indexul lunar, toate la un click distanță.

Aplicația iHidro este împărțită în mai multe secțiuni:

  • Facturare: Aici sunt disponibile facturile emise și istoricul plăților efectuate.
  • Utilizare: Această secțiune permite introducerea indexului autocitit și consultarea istoricul de consum.
  • Contul Meu: În această secțiune, clienții își pot administra profilurile și detaliile personale.
  • Servicii: În această secțiune este disponibil un link către portalul client.hidroelectrica, urmând ca foarte curând să fie adăugat și un link către Q Desk – aplicația de gestionare a reclamațiilor și sesizărilor.

Vezi și: Decizie majoră pentru milioane de români! Guvernul a stabilit noua formulă de calcul pentru salariul minim