- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste incredibilă pentru Magistrala M5! Ramele de metrou din Brazilia sunt gata de livrare în noiembrie!

18 Oct, 18:00 • Oprea Alina
Magistrala M5 Drumul Taberei este gata de ramele de metrou care vor fi livrate în decursul lunii noiembrie. Stanciu de la Alstom a comunicat că data aproximată pentru livrare este 28 noiembrie 2023
Veste incredibilă pentru Magistrala M5! Ramele de metrou din Brazilia sunt gata de livrare în noiembrie!

Stanciu de la Alstom a comunicat că ramele de metrou pentru magistrala M5 pnentru Drumnul Taberei vor fi livrate în România pe data de 28 noiembrie 2023 din Brazilia.

Vezi și: Lucrările la Magistrala de metrou M6 încep din spate la Ikea. Mihai Barbu, Metrorex: „Obţin autorizaţia de construire şi pot începe lucrările de structură”

Magistrala M5 va avea rame noi de metrou!

Cele 13 rame de metrou pentru magistrala M5 Drumul Taberei vor fi transortate din Brazilia cu avionul pentru România, așa cum comunică directorul Alstom, Gabriel Stanciu. Acest transport se va efectua cu avionul pentru ca nu mai sunt vapoare libere pentru transportul transatlantic, iar cele 13 rame de metrou vor fi suportate de transport aviatic, iar directorul Alstom a estimat data de 28 noiembrie pentru livrarea acestora. Livrarea trebuia să fie efectuată încă din anul 2022, dat fiind faptul că semnarea contractului a fost fcută în anul 2020 între Alstomși Metrorex, dar problemele de aprovizionare de pe fluxul tehnoloic au intervenit. Valoarea acestui contract este de 500 de milioane de lei, iar penalizările de întârziere sunt calculate la o sumă de 50 de milioane de lei.

„La trenul de metrou ne-am angajat ca până la sfârșitul lunii octombrie să dăm un calendar clar de livrare. Acolo, pe Magistrala V au fost ceva probleme de modificare a trenului pentru că au fost curbe în S care nu au fost anunțate în caietul de sarcini, deci a fost nevoie de modificarea caroseriei și să refacem testele de rezistență. Se adaugă și situația crizelor, conflictele armate și terminând cu ultima problemă că nu am găsit un vapor pentru a-l aduce la Constanța. Investigăm posibilitatea de a le aduce inclusiv pe calea aerului, ceea ce reprezintă un extracost imens. Obiectivul nostru este ca pe 28 noiembrie să plece de la uzină.”, a declarat Gabril Stanciu, directorul Alstom, conform Agerpres, potrivit Economedia.

Pentru recepția finală, trenul trebuie să circule aproximativ 10.000 de km pentru teste, iar probele vor fi efectuate doar noaptea, atunci când trenurile nu circulă.

Vezi și: Când încep lucrările pentru metroul care duce în Otopeni? Secretarul Ministerului Transporturilor anunță că pentru avizul de coordonare rețele au fost necesare 8 avize și alte 17 autorizații