- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veste proastă pentru românii care vor ajunge pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria

12 Aug, 19:21 • Preda Silvia
Românii urmează să aibă, peste doar câteva zile, o nouă minivacanță. Veste proastă pentru cei care vor să petreacă pe litoral.
Veste proastă pentru românii care vor ajunge pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria

Este deja aglomerație pe litoral. Mulți alți români se vor îndrepta la finalul săptămânii spre stațiunile de la Marea Neagră, unde se așteaptă să fie plin de turiști, arată profit.ro.

Operatorii din turism de la mare au creat pachete speciale pentru minivacanța de Sfânta Maria iar prețurile la cazare pornesc de la 142 de lei/noapte pentru o cameră dublă. Există și o veste proastă! Gradul de ocupare este deja trecut de 90% în hotelurile de la mare, deci aveți foarte puține opțiuni de cazare.

La jumătatea lunii august atingem vârful sezonului estivalului, fiind perioada cea mai aglomerată din an în stațiunile de litoral. Cifrele ne confirmă acest lucru, în condițiile în care numărul de turiști pe care îl estimăm în weekendul 15-18 august se ridică la peste 140.000 de persoane în unitățile clasificate de la mare, iar gradul de ocupare depășește 90%”, afirmă Ștefan Necula, manager Litoralulromanesc.ro.

Aglomerație pe litoral

Cele mai aglomerate stațiuni vor fi în minivacanța de Sfânta Maria Eforie Nord, Mamaia și Neptun-Olimp, transmit oficialii.

Citește și: Record absolut de turiști pe litoralul românesc. Peste 200.000 de turiști sunt la malul mării

Litoral
Litoral

Cei care nu și-au făcut încă planuri pentru minivacanța de Sfânta Maria și vor să se îndrepte spre litoralul autohton mai găsesc puține locuri în unele unități de cazare, la tarife ce pornesc de la 142 lei/noapte/camera dublă la un hotel de două stele din Eforie Nord.

În Mamaia, pachetul de trei nopți de cazare pornește de la 864 lei/camera, iar trei nopți de cazare în perioada 15-18 august la un hotel din Neptun-Olimp costă de la 528 lei. În Jupiter – de la 883 lei/camera. Pentru un pachet de trei nopți în Venus un cuplu trebuie să achite de la 750 lei/camera, iar în Mamaia Nord – de la puțin peste 1000 de lei, arată sursa citată.

Turiștii care fac rezervări pe ultima sută de metri se orientează către pachete de trei nopți de cazare, de joi până duminică, deci exact durata acestei minivacanțe. În schimb, turiștii care și-au rezervat sejururi din timp au optat pentru vacanțe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă și această perioadă”, precizează reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

Vezi și: Cât a ajuns să câștige un salvamar pe litoralul românesc. Venituri în batjocură primite în 2024