Coaliția de guvernare analizează mai multe scenarii în momentele de față, în așa fel încât să fie posibilă reducerea taxării pe muncă. Vestea este una uriașă pentru români, având în vedere că angajații vor putea rămâne cu mai mulți bani din salariul lunar, așa cum confirmă bugetul.ro.
Conform primelor informații, coaliția de guvernare ia în calcul mai multe scenarii în aceste momente pentru a reuși să reducă taxa pe muncă. Măsurile implementate i-ar putea ajuta pe românii care lucrează să beneficieze de mai mulți bani din salariul lunar, având în vedere că o anumită categorie de impozite s-ar putea micșora.
Vestea este una importantă pentru salariați și vine la momentul potrivit. Inflația este o bătaie de cap pentru fiecare român care încearcă să pună pe masă toate alimentele și produsele de care are nevoie pentru a duce un trai decent. Prețurile au creșteri explozive în ultima perioadă, mai ales în cadrul alimentelor, astfel, coaliția de guvernare încearcă să identifice o soluție optimă în această direcție.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Val de angajări la Profi. Candidaților li se oferă un salariu net lunar de 3.470 de lei, tichete cadou și bonusuri
Unul dintre scenariile pe care reprezentanții le iau în calcul se referă la reducerea CASS în decursul a doi ani de zile. Potrivit sursei citate, responsabilii se gândesc să micșoreze contribuțiile sociale în primul an cu două procente, iar ulterior, cu trei. Această reducere ar aduce mai mulți bani din salariu în buzunarele românilor.
Mai exact, angajații plătiți cu minimul pe economie ar putea avea 56 lei în plus în primul an, respectiv 140 în al doilea. Sursele guvernamentale au confirmat recent că procedurile la care se gândesc sunt încă în analiză. Primele informații arată că PNL și PSD nu sunt neapărat de acord cu măsurile propuse de coaliția de guvernare.
Dacă unul dintre scenarii este acceptat, atunci el ar putea intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024. Reprezentanții iau în considerare scăderea contribuției de sănătate pentru angajați, a cărui procent este de 10%. Un alt scenariu se referă la redresarea asigurărilor sociale, a căror valoare este de 25% la ora actuală.
Citește și despre următorul subiect: Institutul Național de Statistică: Salariul mediu din România este mai mic cu 144 lei. Cum explică reprezentanții scăderea