Vești bune pentru o categorie de pensionari. Aceștia vor avea șansa să plătească 3.000 de lei în plus de la stat, doar dacă îndeplinesc o serie de condiții. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Ilfov la Antena 3 CNN.
Consiliul Județean Ilfov a votat alocarea unei sume de bani, anul acesta, pentru sănătate și are mai multe proiecte în desfășurare pentru pensionari și nu numai. Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, a explicat care sunt aceste proiecte și cum pot beneficia cetățenii din Ilfov de acestea.
„Pentru Consiliul Județean Ilfov, investițiile în sănătate sunt prioritare. Avem foarte multe investiții în derulare, o mare parte dintre acestea sunt din PNRR dar și din buget propriu”, spune Hubert Thuma.
Mai mult, conform oficialului, o parte dintre acești bani vor merge către construirea și deschiderea ”unui spital nou, echipat cu dotare nouă”, în Buftea. Este vorba despre o investiție de 500 de milioane de euro din PNRR. Proiectul „Ilfovul zâmbește” aduce o serie de beneficii majore pentru românii care locuiesc în acest oraș.
„Avem câteva programe care cred că sunt unice în România pe care le derulăm. Unul dintre aceste programe, la care țin foarte mult, este ”Ilfovul zâmbește”. Le venim în ajutor cetățenilor cu o pensie mică, dar aici trebuie să fim atenți pentru că este posibil să fie nevoie să mărim pragul, pentru că în clipa de față este 1200 de lei și vom face niște analize și vom discuta și cu medicii stomatologi dacă putem să mărim pragul la pensiile sub 2000 de lei.
Le oferim acestora un sprijin financiar de 3000 de lei pentru lucrări la stomatolog. Pensionarii depun dosarele la primării și cred că, în câteva săptămâni, după ce se face selecția, se pot adresa unui cabinet stomatologic care este în apropierea lor pentru a merge să își facă lucrările. Decontarea se va face direct la Consiliul Județean”, a mai spus Hubert Thuma.
Se mai ia în calul și transportul gratuit la spital. Persoanele în vârstă, indiferent că sunt pensionari sau fără venituri, dar care nu au cum să se deplaseze la medic vor primi mai mult sprijin.
„Mai avem un program care este unic în România și anume îi ajutăm pe cei care sunt în vârstă, bolnavi și care nu au cu ce să meargă la medic, le oferim transport gratuit. Este destul de dificil pentru ei, am observat acest lucru și atunci avem un număr pe care l-am pus la dispoziție, dumnealor se programează și trimitem o mașină care să îi ia, să îi ducă, în funcție de ce programări au la spital”, susține oficialul.
Ai mai putea citi pe acest subiect: Salariile ar putea crește de la 1 iunie. Ministrul Budăi, declarația serii: „Trebuie să avem această majorare a salariului”
Sunt prevăzute în proiect și terapii pentru copiii cu autism. Hubert Thuma, Președintele Consiliului Județean Ilfov a explicat cine va beneficia de sprijin.
„Nu am uitat nici copiii. Avem un program în parteneriat cu un ONG, care se ocupă de copiii cu autism. Știm cu toții că toate costurile de tratament sunt foarte mari, mai ales părinții care se confruntă cu asemenea probleme nu știu de unde să o apuce, așa că am făcut un parteneriat cu un ONG, suntem încă la început, vom vedea cum evoluează și suntem dispuși să investim mai mulți bani în acest parteneriat.
Aș dori să vă spun că avem și o asociere cu Consiliul Județean Giurgiu, prin care vrem să construim un centru pentru copiii cu autism. Este un centru integral cu hipoterapie, o terapie asistată de animale. S-a putut observa că este foarte eficientă și de aceea investim în asta. Consiliul Județean Ilfov vine cu o finanțare de 70%, Consiliul Județean Giurgiu cu o finanțare de 30%, locația fiind în județul Giurgiu, în zona de nord.
Mai avem câteva proiecte, construim și dispensar în comuna Glina, înființăm o secție nouă de Nefrologie la Spitalul Județean Ilfov”, a mai explicat Hubert Thuma, Președintele Consiliului Județean Ilfov.
În acest context, declarațiile au fost făcute în cadrul Conferinței Naționale „Ghidul campaniilor și programelor de sănătate 2023 – ajutor real pentru pacienții din Ilfov”. La eveniment au participat mai mulți reprezentanți ai Consiliului Judeţean, dar şi autorităţi din cadrul Ministerului Sănătăţii sau Casa Naţională de Asiguări de Sănătate.
Vezi și: Job la îndemâna tuturor! Un șef de linie de producție poate avea salariul de peste 1.100 de euro