susține că investiţiile nete în economie au depăşit în primul semestru 80 de miliarde lei.
„Investiţiile nete în economie sunt la un record istoric, depăşind în primul semestru 80 de miliarde lei. Mai mult cu 10 miliarde lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dublu faţă de perioada guvernării 2020-2021.
Practic, datele oficiale INS confirmă cifrele Eurostat şi pe cele ale BNR, România a trecut la un model de dezvoltare bazat pe investiţii”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, în şedinţa de Guvern.
Premierul a adăugat că Guvernul va continua să sprijine masiv investiţiile.
Citește și: Anunțul major așteptat de toți pensionarii din România. Marcel Ciolacu: „O creștere medie de 650 de lei”
„De aceea, continuăm să sprijinim masiv investiţiile. Aprobăm azi 2,5 miliarde ca să plătim investiţii în comunităţi locale, gestionate prin PNDL şi PNRR. Alte 600 de milioane de lei merg la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, plătim beneficiarii proiectelor de infrastructură modernă de transport ce protejează mediul şi putem să contractăm noi investiţii pe transport verde”, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat în şedinţa de Guvern de miercuri că cea mai importantă veste de azi este că inflaţia a reînceput să scadă.
„Cea mai importantă veste de azi este că inflaţia a reînceput să scadă, ajungând la 5,1%, la jumătate faţă de iunie 2023, când am preluat mandatul de Prim-ministru”, a spus premierul Marcel Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu a exclus riscul ca FMI să impună măsuri fiscale în țara noastră. România e o țară sustenabilă economic, iar 80% din deficit se regăsește în investiții, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.
Întrebat dacă există riscul ca FMI să impună măsuri fiscale în România, Marcel Ciolacu a spus că „nu există niciun risc”.
„România e o țară sustenabilă economic în acest moment. 80% din deficit se regăsește în investiții. Dacă nu s-ar fi întâmplat acest lucru s-ar fi luat măsuri. FMI discută și cu ministrul de Finanțe, se uită și la cifre, discută și cu premierul. Ei fac raitingul de țară.
Ultimii indicatori și ultimele decizii în ceea ce privește ratingul de țară a fost că suntem stabili și rămânem stabili. Nu a crescut euro, și la BNR au crescut depozitele, avem bani din PNRR neconsumați. Tabloul e foarte mare”, a declarat Marcel Ciolacu.