- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru angajații CNAS! Proiectul de lege care prevede majorarea salariilor acestora a fost adoptat de Camera Deputaților!

14 Nov, 15:22 • Oprea Alina
Angajații CNAS au primit majorare de salariu! Proiectul de lege a fost adoptat în Parlament, iar aceștia nu vor mai protesta în fața Guvernului datorită deciziei luate!
Vești bune pentru angajații CNAS! Proiectul de lege care prevede majorarea salariilor acestora a fost adoptat de Camera Deputaților!

Astăzi, Andrei Baciu, șeful CNAS,  afăcut anunțul care a confirmat faptul că deblochează criza din Sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii săi liberali. Aceștia au fost cei care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS.

„Ca urmare a discuțiilor avute acum cu liderii sindicali, am fost asigurat că angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe de astăzi efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente.

În același timp, am reparat o inechitate, pentru că profesioniști din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câștigau mult mai puțin decât angajați din alte instituții cu funcții similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant și eficient fără oameni profesioniști și motivați.

Este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluționării ar fi echivalat cu un blocaj.”, a comunicat Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook, potrivit Antena 3.

Citește mai multe despre: CNAS a primit 1,7 miliarde din Fondul de rezervă al Guvernului. Banii vor fi alocaţi pentru salariile angajaţilor, iar ce rămâne va fi distribuit în procente egale pentru domeniile de asistenţă medicală

Proiectul de lege CNAS  a fost adoptat!

Proiectul de lege care permite majorarea salariilor angajaților CNAS a fost adoptat în Parlament. Foarte mulți dintre angajații CNAS au venit până la București pentru a protesta în fața Guvernului, cu scopul de a primi o majorare a salariului, întrucât aceștia nu beneficiaseră de o mărire de salariu! Angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate sunt foarte fericiți, la momentul actuaal, pentru decizia adoptată pentru aceștia, pentru că în ultimii cinci ani, nu au primit majorări de salariu. De asemenea, acest proiect de lege care permite majorarea salariilor angajaților CNAS a fost votat de către deputațăi cu 203 voturi „pentru”.

CNAS
CNAS

Au venit mulți oameni din zone diferite ale țării la București pentru a protesta pentru drepturile loor, asta în cazul în care proiectul nu ar fi fost adoptat. Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege cu 203 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 55 de „abțineri”.

Mai mult decât atât, angajații CNAS doreau să protesteze în fața Guvernului, însă acest lucru nu se va mai întâmpla datorită faptului că legea a fost adoptată. Oamenii sunt fericiţi, întrucât proiectul de lege a trecut, iar salariile le vor fi mărite.Salariații din acest domeniu sunt nemulțumiți de faptul că salariile nu au mai crescut din 2018, potrivit unei alte surse specifice Antena 3.

Citește mai multe despre: Angajaţii CNAS încep un protest fără precedent. „În ultimii 4 ani, această instituţie a pierdut peste 25% din totalul salariaţilor din motive de politică salarială”