- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru fermieri! Mii de români vor beneficia de bani în avans de la APIA

26 Sep, 13:33 • Mălureanu Rebecca
Fermierii români primesc bani în avans de la stat. APIA a anunțat pe 25 septembrie că a finalizat controalele în teren.
Vești bune pentru fermieri! Mii de români vor beneficia de bani în avans de la APIA

Se anunță vești bune pentru fermieri! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat controalele pe teren pentru această campanie. Plata subvenției începe din 16 octombrie.

Fermierii primesc bani în avans de la APIA

APIA

și-a finalizat controalele de teren.  Au fost inspectate 8.490 de exploatații din sectorul vegetal, acoperind o suprafață de 795.003 hectare. În total, au fost controlate 220.772 de parcele la fața locului.

”Inspectorii APIA au lucrat chiar și în zilele de weekend pentru a finaliza cât mai repede această acțiune de control ce reprezintă o cerință obligatorie impusă de legislația comunitară și o etapă premergătoare efectuării plăților aferente Campaniei 2024”, a precizat agenția de plăți.

Conform OMADR nr. 292/16.07.2024, APIA susține finalizarea controalelor pe teren pentru Campania 2024 până pe 11 octombrie.

Aceasta exclude verificările cerințelor de bază și specifice pentru măsurile de dezvoltare rurală din PNDR 2014-2020. Aceste verificări se vor desfășura în primăvara anului următor.

Funcționarii pot verifica rapoartele de control în sistemul informatic până la data de 10 octombrie. Mai pe urmă, Campania de plată se va pune în mișcare începând cu data de 16 octombrie 2024.

Solicitanții plăților vor fi așteptați la centrele specifice de semnare . Termenul limită este 30 septembrie, conform anunțului făcut de Primăria Râfov, din județul Prahova, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Un fermier din Arad a plantat o pădure de 38 de hectare, de la zero. Milan Kelo: „Am vrut să atrag, în primul rând, precipitațiie în zonă”

Fermier
Fermier

Fermierii nu vor beneficia de plata avansului dacă nu își oferă semnătura.

”Vă aducem la cunosțintă că în conformitate cu prevederile OMADR nr.127/2024 pentru autorizarea la plată a suprafețelor de teren și/sau a efectivelor de animale înscrise în cererea de plată 2024, aveți obligația de semnare a acesteia, precum și a angajamentelor și declarațiilor, după caz, cel târziu până la data de 30 septembrie 2024.

Fermierii care au semnat documentele respective trebuie să contacteze responsabilul APIA al cererii de plată 2024 în vederea semnării acestora la sediul APIA Centrul local unde s-a depus cererea”, este mesajul transmis de primarul Paul Costin Cazanciuc către fermieri.

Solicitantul are termen până la 30 septembrie 2024 pentru a semna cererea de plată 2024, în caz contrar valabilitatea acesteia se anulează și plata nu se neautorizează.

Citește și: Subvenţii APIA de peste 1,3 miliarde de euro pentru fermierii români, până la sfârşitul anului