- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru fermierii români! APIA prelungește perioada de depunere a cererilor de plată. Care este noua dată limită

07 Jun, 14:34 • Adrian Popovici
APIA a anunțat extinderea termenului limită pentru depunerea cererilor de plată pentru subvenții. Fermierii români au timp până pe 12 iunie să depună documentele necesare.
Vești bune pentru fermierii români! APIA prelungește perioada de depunere a cererilor de plată. Care este noua dată limită

Vești bune pentru fermierii din România! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat prelungirea termenului de depunere a Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2024 până la data de 12 iunie 2024 inclusiv, transmite Agrointeligența.

Acest anunț a fost făcut în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 231/06.06.2024 pentru modificarea unor acte normative în domeniul agriculturii, publicat în Monitorul Oficial nr. 529 din 06.06.2024. Agenția  subliniază că, potrivit acestui act normativ, cererile de plată pentru anul 2024 pot fi depuse în perioada 4 aprilie – 12 iunie, astfel data limită fiind 12 iunie 2024 inclusiv.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că termenul de depunere a Cererilor de plată, în cadrul Campaniei 2024, a fost prelungit până la data de12 iunie 2024 inclusiv, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 231/06.06.2024 pentru modificarea unor acte normative în domeniul agriculturii, publicat în Monitorul Oficial nr. 529 din 06.06.2024.

Prin actul normativ menționat se precizează că în anul 2024, cererile de plată se depun la APIA în perioada 4 aprilie – 12 iunie. Astfel, data limită de depunere este 12 iunie 2024 inclusiv”, a transmis agenția.

APIA
APIA

Te-ar putea interesa și: Fermierii care vor primi subvenții suplimentare. Comisia Europeană prezintă noile decizii

Ce trebuie să știe fermierii care au depus actele online pe site-ul APIA?

Decizia de prelungire a termenului vine în sprijinul fermierilor care, din motive care nu țin de ei lor, nu au reușit să depună cererile de plată în termenul inițial stabilit. În acest sens, agenția explică că le oferă tot suportul necesar fermierilor pentru a asigura accesarea cu succes a intervențiilor destinate sectoarelor vegetal și zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă. Fermierii sunt așteptați la Centrele județene și locale APIA, unde funcționarii agenției sunt pregătiți să ofere asistență completă.

Pentru fermierii care au optat pentru depunerea electronică a cererilor prin aplicația IPA-Online, este necesar ca aceștia să se prezinte la sediile APIA pentru semnarea documentelor. În cazul celor care utilizează semnătura electronică, este important să anunțe funcționarul responsabil prin mesaj telefonic sau e-mail înainte de închiderea cererii.

Aceste măsuri sunt menite să faciliteze procesul de depunere a cererilor de plată și să asigure că toți fermierii beneficiază de subvențiile necesare pentru dezvoltarea activităților agricole. Agenția își exprimă astfel preocuparea constantă pentru susținerea fermierilor și pentru eficientizarea procedurilor administrative.

Citește și: Anunț important de la Ministerul Agriculturii. Când intră subvențiile de la APIA în conturile fermierilor, în 2024