- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru românii care vor să studieze în străinătate. O țară bogată oferă burse și se poate aplica online: „Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”

22 May, 14:05 • stefan.vlad
Vești bune pentru românii care vor să studieze în străinătate. Dr. Mohammed Abdulgani Mohammed Khayat, ambasadorul Arabiei Saudite în România, a declarat marți, în cadrul unui eveniment, că țara pe care o reprezintă oferă burse celor care vor să învețe în Arabia Saudită.
Vești bune pentru românii care vor să studieze în străinătate. O țară bogată oferă burse și se poate aplica online: Credem foarte mult în sistemul educațional românesc

Vești bune pentru studenții români. Oficialul a precizat și că i-ar plăcea să vadă mai mulți tineri saudiți care studiază la universitățile din țara noastră, pentru că a rămas impresionat până acum de cadrele didactice din România și i-ar plăcea să coopereze mai mult cu cele din Arabia Saudită.

Vești bune pentru românii care vor să studieze în străinătate

Ne-ar face mare plăcere să vedem tineri saudiți care vin să studieze în România. Credem foarte mult în sistemul educațional românesc.

Am văzut o calitate înaltă a universităților. Totodată, încurajez colegii de aici să viziteze Arabia Saudită și să promoveze universitățile de acolo.

Din moment ce locuim în București, reprezentându-ne țara, cunoaștem sistemul românesc. Ne-am întâlnit cu profesori, rectori, oameni frumoși, dar e nevoie să vă vedem și în Arabia Saudită. Vrem mai multă cooperare!”, a spus ambasadorul la Conferința Universităților (IV): Învățământul superior din România pe harta mondială a educației , organizată de DC Media Group.

Citește și: O băutură din România face senzație în Arabia Saudită! Este vândută în toate localurile high-class din țară

Până în prezent, Arabia Saudită a aprobat cooperarea cu 38 de universități românești. În plus, este mai facilă acum obținerea unei vize în țara asiatică. Drept urmare, studenții interesați pot aplica fără proceduri complicate.

La început aveam puține universități românești aprobate de Arabia Saudită, acum avem 38 de universități. Dar totodată încurajăm românii să meargă în Arabia Saudită, oferim burse pentru studenții români, pot aplica online. Și e foarte ușoară acum obținerea de vize în Arabia Saudită”, a mai explicat dr. Mohammed Abdulgani Mohammed Khayat.

Pe lângă acestea, guvernul de la Riad este mai deschis și pentru turiști. Și-a propus să cheltuie în următorul deceniu, pe acest sector, 80 de miliarde de dolari, iar obiectul este ca până în 2030, Arabia Saudită să aibă 150 de milioane de turiști.

Vreau ca sectorul privat să asigure majoritatea investiţiilor. Strângerea a 60 până la 80 de miliarde de dolari până în 2030 este un obiectiv foarte ambiţios”, a declarat ministrul saudit al Turismului, Ahmed Al Khateeb, potrivit Bloomberg.