Vești bune pentru salariați! Un nou proiect de ordin a fost pus în dezbatere la începutul acestei luni, la Minsterul Finanțelor, în ceea ce privește majorarea tichetelor culturale acordate ocazional sau lunar, anunță avocatnet.ro.
O nouă dezbatere are loc în aceste momente la Ministerul Finanțelor, cu privire la majorarea biletelor culturale. Acestea sunt acordate salariaților de către angajatori pentru serviciile pe care le prestează, iar valoarea lor urmează să crească. Proiectul vizează majorarea cu 10 lei pentru biletele acordate lunar, respectiv, 20 pentru cele oferite ocazional. Astfel, angajații pot beneficia de suma lunară de 200 lei, respectiv, 400 la anumite evenimente.
Proiectul de ordin a fost pus în dezbatere de la începutul acestei luni și poate intra în vigoare începând cu aprilie 2023. Valoarea actuală a biletelor este de 190 lei pe lună sau 380 pentru cele acordate pentru diferite ocazii. Majorarea propusă se va aplica atât pentru tichetele acordate în august, cât și pentru cele din septembrie.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Scutirea de taxe pentru hrana salariaților intră în vigoare în 2023. Sumele nu pot fi decontate direct angajaților
Așa cum prevede Legea 165/2018, tichetele sunt acordate salariaților lunar sau ocazional, pentru abonamentele sau bilete de la diferite spectacole, proiecții cinematografice, concerte, muzee, târguri și expoziții, festivaluri sau parcuri tematice. La fel de bine, angajatul se poate bucura de acest beneficiu și atunci când vorbim despre plățile pe care le efectuează pentru cărți, albume muzicale, manuale școlare și filme, în absolut orice format. Valoarea actuală a acestora este valabilă până la finalul lui martie, tocmai de aceea, majorarea se va aplica din aprilie.
Tichetele culturale sunt emise pe un suport electronic de către angajator, sub forma unui card. Biletele sunt asemănătoare cu cardurile bancare și, pentru a fi valide, trebuie să conțină numele și adresa emitentului, perioada de valabilitate pentru utilizare, datele personale ale salariatului, precum numele, prenumele și codul numeric personal. Acestea nu pot fi folosite pentru a achiziționa alte bunuri decât cele menționate în legea prezentată anterior.
Citește și următoarea știre: Legea sănătăţii, amendată, prevede beneficii în plus pentru persoanele neasigurate. De ce servicii pot beneficia românii care nu sunt salariaţi