Compania de închirieri auto Free2move a intrat pe piața din România. Reprezentanții companiei spun că prin lansarea serviciilor lor în cele trei state din sud-estul Europei răspund cererii tot mai mari pentru opțiuni flexibile și sustenabile de transport în întreaga Europă.
„Vrem să răspundem la cererea tot mai mare pentru opțiuni flexibile și sustenabile de transport în întreaga Europă”, au anunțat reprezentanții companiei de mobilitate deținută de grupul auto Stellantis.
Societatea care în iulie 2022 a achiziționat Share Now, un serviciu de închiriere al maşinilor pe perioade scurte de timp, ce se bucură de o mare popularitate în marile oraşe ale lumii, și-a lansat serviciile în Slovenia în al patrulea trimestru al anului 2022, iar lansarea în Grecia și România a avut loc în al doilea trimestru al acestui an, potrivit Libertatea.
Potrivit reprezentanților diviziei Free2move, această expansiune se face pe baza parteneriatelor pe care Stellantis la are cu importatorii săi din regiune.
Astfel, în Slovenia, Free2move a încheiat o înțelegere cu C Automobil Import, importator general și distribuitor pentru mărcile Citroën și DS din 1996.
În Grecia a Stellantis semnat un acord cu grupul Syngelidis, implicat în importul de mașini, vehicule comerciale ușoare și vehicule specializate. Grupul operează 93 de dealeri și 126 de magazine în Grecia, iar România se bazează pe Trust Motors Group, reprezentat de IMAG.
„Aceste piețe servesc drept o lansare inițială pentru strategia de expansiune a Free2move”, precizează grupul auto.
Datele furnizate de compania de închirieri auto arată că fiecare mașină disponibilă în carsharing înlocuiește 8 până la 20 de mașini private.
Până în acest moment, 6 milioane de clienți au condus cu unul dintre cele 450.000 de vehicule Free2move disponibile pentru închiriere, spun reprezentanții grupului Stellantis.
Grupul Stellantis a fost format din fuziunea grupurilor Fiat Chrysler cu PSA, proprietarul Peugeot și Citroen. În prezent, compania deține mărci precum Fiat, Chrysler, Dodge, Jeep, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Opel, Peugeot, Citroen, DS.
Anul trecut, Stellantis a înregistrat venituri de 179,6 miliarde de euro și un profit net de 16,8 miliarde.
Citește și OMV nu ține cont de sancțiunile occidentale. Compania austriacă va continua să cumpere gaz rusesc