- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești bune pentru șoferii! Ministerul Transporturilor anunță deschiderea celui de-al doilea tronson al autostrăzii A0| VIDEO

12 Dec, 15:29 • Cornel Ghimeșan
Vești bune pentru șoferii din România! Ministerul Transporturilor a anunțat că în zilele următoare o să fie deschis un al doilea tronson din autostrada A0, cunoscută ca și centura Bucureștiului.
Vești bune pentru șoferii! Ministerul Transporturilor anunță deschiderea celui de-al doilea tronson al autostrăzii A0| VIDEO

Ministerul Transporturilor anunță deschiderea celui de-al doilea tronson al autostrăzii A0. Potrivit reprezentanților Ministerului Transporturilor, acest tronson va avea o lungime de 16,3 kilometri între CF902 și DN6. Șoseaua de mare viteză va tranzita localitățile ilfovene Bragadiru, Măgurele, Jilava și Vidra, scrie ziare.com. 

Citește și A fost autorizată construcția pasajului Sinaia Sud, cu o lungime de 438 de metri! Lipsa Autostrăzii Ploiești – Brașov a determinat Ministerul Transportului să emită Autorizația!

Ministerul Transporturilor anunță deschiderea celui de-al doilea tronson al autostrăzii A0

În aceste momente, pe traseul noului lot muncitorii constructorului turc Alsim Alarko mai au de lucru în multe puncte. Concret, mai sunt necesare lucrări de montare a parapeților sau de trasare a marcajelor rutiere, iar cel mai probabil acestea vor fi finalizate în următoarele zile.

Astfel, cel mai probabil vor fi deschiși doar 10 kilometri, între localitățile Jilava și Bragadiru, în următoarele zile.

O filmare realizată pe tronsonul noului lot al autostrăzii A0 a dezvăluit stadiul lucrărilor pe lotul 1 sud al A0, până în localitatea Popești-Leordeni, pe care autoritățile au promis că-l dau în trafic până la sfârșitul anului 2023. Imaginile respective indică faptul că deschiderea acestui tronson până la finalul lui decembrie este imposibilă.

Se observă zone fără strat de uzură, parapete de protecție și elementele obligatorii de siguranță fără de care nu este posibilă darea în trafic. În plus, muncitorii sparg rampa pasajului peste autostradă de la Berceni, pe DJ 401.

De asemenea, secretarul de stat Irinel Scrioșteanu a filmat la rândul său autostrada în timpul testării iluminatului nocturn.

”A început testarea iluminatului public pe încă un lot din Autostrada Bucureștiului #A0, care va fi dat în trafic. Sunt pe șantierul Lotului 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului #A0, cel de-al doilea tronson din această autostradă pe care îl vom da în trafic în scurt timp.

Astfel, a început testarea sistemului de iluminat public, care este amplasat pe cele două noduri rutiere principale situate la intersecțiile cu DN6 și DN5, dar și pe toate celelalte pasaje, zona parcărilor și centrului de întreținere și coordonare din proximitatea intersecției DN5 Jilava.
Sistemul de iluminat public este dotat cu:
  •  506 stâlpi instalați pe toate zonele
  • 555 lămpi LED
  • telegestiune, care permite reglarea intensității luminii în funcție de trafic, în baza informațiilor emise de senzorii radar instalați pe stâlpi
  •  reducerea fluxului luminos al aparatelor de iluminat LED
  •  20 km cabluri aferente sistemului de iluminat
Cum am spus, acest lot de 16,3 km va fi finalizat în scurt timp și se va circula cel puțin între DN5 și DN6, la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei, iar constructorul depune toate eforturile pentru deschiderea circulației până la intersecția cu DN4 Șoseaua Olteniței, în cel mai scurt timp.
Lotul 2 Sud al Autostrăzii Bucureștiului #A0 are o lungime de 16,3 km și traversează orașul Bragadiru, orașul Măgurele și comunele Jilava și Vidra (Ilfov)”, a scris secretarul de stat pe pagina sa de Facebook.

Citește și CNAIR a început pre-recepția lotului 2 Bragadiru-Jilava de pe Autostrada București Sud. Condițiile meteo blochează asfaltarea autostrăzii!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult