O nouă atracție turistică pe Dunăre! Turiștii vor putea merge, cât de curând, cu barca electrică de la Călărași la Silistra, informează wall-street.ro.
Primăria din Silistra, nord-estul Bulgariei, va cumpăra un catamaran de pasageri, va consolida malul și va construi o rampă pentru a oferi acces ambarcațiunilor de mici dimensiuni la malul Dunării. Totul se întâmplă în cadrul unui proiect european, anunță viceprimarul Miroslav Todorov.
Investiția din cadrul programului Interreg V-A România-Bulgaria 2014-2020 se ridică la suma uriașă de 2 milioane de euro. Autoritățile locale din Călărași, România și Silistra colaborează în cadrul proiectului.
Citește și despre: Românii pot merge cu trenul CFR în Turcia și Bulgaria. Bilete ieftine scoase la vânzare
Autoritățile locale au selectat deja mai mai mulți contractori pentru efectuarea activităților de consolidare și pentru nava de pasageri. Barca electrică va face legătura peste Dunăre, între Silistra și Călărași. Vasul va avea 14 metri lungime și 6 metri lățime. Catamaranul va avea două motoare electrice și va atinge viteza de 13km/h. Va putea transporta până la 28 de turiști și un echipaj de două persoane.
Viceprimarul Miroslav Todorov a punctat că proiectul este unul extrem de important pentru cetățeni și vizitatori. El spune că se va asigura o legătură navigabilă între Silistra și Călărași, iar mai mult decât atât, urmează să fie alcătuite mai multe trasee turistice pentru vizitatorii ambelor orașe.
„Proiectul este extrem de important pentru cetăţeni şi vizitatori. Ideea este de a asigura o legătură navigabilă între Silistra şi Călăraşi. În acest scop vom achiziţiona un catamaran iar partenerii noştri români vor achiziţiona un autobuz plutitor.
Aceste vase vor transporta pasageri între cele două maluri ale Dunării în conformitate cu un program fix şi în funcţie de nivelul apelor. Vor fi alcătuite trasee turistice pentru vizitatorii ambelor oraşe”, a declarat Todorov.
Proiectul european face parte din politica autorităților locale de a dezvolta Silistra drept destinație turistică. Obiectivul programului este acela de a îmbunătăți ruta navigabilă și infrastructura pe ambele maluri ale Dunării. Mai mult decât atât, vor fi construite două terminale portuare fluviale în partea bulgară și română.
Vezi și: Motivul pentru care românii aleg Bulgaria! Cât mai costă un minivacanță all inclusiv în țara vecină