- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești excelente pentru fermieri! Termenul de depunere a cererilor unice de plată a fost prelungit

06 Jun, 14:00 • Fundeanu Madalina
Se dau bani fermierilor! Ministrul Agriculturii a anunțat care este noul termen limită până la care trebuie să depună cererile unice de plată pentru acest an.
Vești excelente pentru fermieri! Termenul de depunere a cererilor unice de plată a fost prelungit

Fermierii vor primi bani în conturi! Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunţat joi că a semnat ordinul de ministru prin care a prelungit termenul de depunere a cererilor unice de plată pentru anul acesta. Noul termen limită este data de 12 iunie 2024, conform News.ro.

Bani pentru fermieri. Noul termen limită pentru depunerea cererii unice de plată

Decizia a venit ca urmare a solicitărilor venite din partea fermierilor. Ținând cont de modificările din Politica Agricolă Comună, aceștia au solicitat o prelungire a termenului până la care se pot depune cererile unice de plată.

„12 IUNIE 2024 – NOUL TERMEN LIMITĂ PENTRU DEPUNEREA CERERII UNICE DE PLATĂ

Am semnat ordinul de ministru prin care am prelungit până pe 12 iunie 2024 termenul limită de depunere a cererilor unice de plată pentru anul de cerere 2024. Am luat această decizie la solicitarea fermierilor, având în vedere modificările apărute în privinţa aplicării Politicii Agricole Comune”, a scris Florin Barbu, joi pe Facebook.

Ministrul Agriculturii a mai precizat că sprijină fermierii pentru a se asigura că din data de 16 octombrie aceștia se vor vedea deja cu banii în conturi.

„Ca de fiecare dată, suntem alături de fermierii noştri şi îi sprijinim pentru a ne asigura că, începând cu 16 octombrie, primesc banii în conturi! Îi sprijinim să continue să producă româneşte!”, a mai spus Barbu.

Ai putea citi: Statul golește buzunarele românilor. Urmează taxe mai mari, imediat după alegerile de pe 9 iunie

fermieri
fermieri

Termenul iniţial de depunere a cererilor unice de plată era stabilit inițial vineri, pe 7 iunie. Suprafața înregistrată la plată ar trebui să fie de minim 9,95 milioane de hectare, așa cum a fost înregistrată cu un an în urmă.

Directorul executiv al APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă, a vorbit de curând despre ce se va întâmpla după data limită la care se pot depune cererile.

„Imediat după 7 iunie (noul termen e acum 12 iunie – n.r.), pe toată perioadă lunii se desfășoară controlul administrativ adică se confruntă datele înregistrate de fermieri în baza de date a APIA, sistemul integrat de administrare și control, unde pot apărea acele inconsistențe cum ar fi suprapuneri, supradeclarări, etc.

În momentul în care acest control administrativ se efectuează la nivel național din acel soft, automat la o săptămână, maxim 10 zile, primim aceste date, venim cu clarificări cu fermierii, și au posibilitatea fără a fi penalizați beneficiarii, să vină cu aceste clarificări, lămuriri.

Adică dacă ai o suprapunere, vine unul dintre cei care au depus și își retrage suprafața, se poate întâmpla să greșească. Deci vine, își retrage suprafața fără a fi penalizat”, a explicat oficialul APIA Mureș pentru un post de radio local.

Vezi și: Este oficial! Guvernul a luat decizia privind salariile a milioane de români. Câți bani vor lua în plus angajații cu salariu minim