Se schimbă legea pentru studenții din România. Ministerul Educaţiei a pus în consultare un proiect privind înfiinţarea programelor de studii universitare cu dublă specializare. Află din acest articol care vor fi noile beneficii pentru tineri, conform Capital.ro.
Ministerul Educației tocmai a lansat în consultare un nou proiect de ordin în vederea înființării programelor de studii universitare de licență cu dublă specializare și pentru aprobarea listei acestor programe de studii.
„Un program de studii universitare licenţă funcţionează legal dacă este autorizat provizoriu sau acreditat şi funcţionează în condiţiile stabilite prin actul de autorizare, respectiv de acreditare.
Un program de studii universitare de licenţă cu dublă specializare se înfiinţează şi se organizează la propunerea senatului universitar, fără parcurgerea procedurilor de acreditare, cu încadrare în numărul maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi aprobat pentru cele două specializări acreditate”, prevede proiectul.
Ai mai putea citi: Decizie de ultimă oră! Guvernul acordă un nou ajutor financiar de 300 de lei. Cine sunt beneficiarii
Potrivit proiectului de ordin, un program de studii universitare de licență cu dublă specializare constă într-o specializare principală și una secundară. Specializarea secundară este, în majoritatea cazurilor, în același domeniu fundamental de știință.
„Pentru creşterea numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi, aprobat pentru cele două specializări acreditate, instituţiile de învăţământ superior vor solicita la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior procedură de evaluare, conform legii”, mai este menționat în proiect.
Conform reglementărilor aflate în vigoare la acest moment, programele de studii universitare de licență care includ dublă specializare sunt incluse în Nomenclatorul domeniilor și al programelor de studii universitare.
Acest nomenclator prezintă detalii referitoare la domeniile de studii, programele acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu, unitatea administrativ-teritorială în care sunt desfășurate, numărul de credite transferabile pentru fiecare program de studii universitare, forma de învățământ (cum ar fi învățământ cu frecvență sau la distanță) și limba sau limbile de predare.
În plus, nomenclatorul prezintă și alte detalii importante, cum ar fi numărul maxim de studenți admisibili în fiecare program de studii. Toate aceste informații sunt stabilite în fiecare an prin hotărâre de Guvern.
Vezi mai multe știri: Evenimente în București weekend 29 – 30 iunie 2024. Distracție pe muzica anilor ’90 la „Nostalgia” și spectacole de teatru pe Calea Victoriei