- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești incredibile din partea primarului Sectorului 4! Proiectele Tudor Arghezi și aeroportul din sudul Capitalei au fost semnate

24 Oct, 14:07 • Oprea Alina
Din data de 15 noiembrie 2023, stația de metrou Tudor Arghezi va fi funcțională, mai exact park and ride-ul aferent acestei stații, după cum confirmă primarul Sectorului 4, Daniel Băluță!
Vești incredibile din partea primarului Sectorului 4! Proiectele Tudor Arghezi și aeroportul din sudul Capitalei au fost semnate

Daniel Băluță a efectuat o vizită tehnică la stația de metrou Tudor Arghezi.

„Lucrăm împreună cu CJ Ilfov la studiul de fezabilitate pentru extinderea magistralei M2. De aici vom merge până în comuna Berceni.”, a declarat Daniel Băluță, potrivit Digi24.

Mariana Miclăuș este directorul general Metrorex și a declarat că zilnic sunt peste 600.000 de călători care sunt transportați pe zi pe toate magistralele de metrou.

Tudor Arghezi Metrorex
Tudor Arghezi Metrorex

„Targhetul nostru comun a fost ca această staţie de metrou să fie dată în exploatare, începând cu data de 15 noiembrie şi în acest sens circulaţia se va face într-un sistem de pendulă, de la staţia Tudor Arghezi la staţia Berceni, urmând apoi ca preluarea fluxului de călători să se facă de la Berceni, în lung până la staţia Pipera. Ne-am propus ca acest sistem de semnalizare şi automatizare să poată fi realizat la sfârşitul anului, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în lung – Pipera – staţia Tudor Arghezi. Intervalul într-o primă fază va fi de opt minute, urmând apoi să reducem intervalul de circulaţie la patru minute.”, a declarat directorul general Metrorex, potrivit sursei citate.

Citește și: Toate stațiile Metrorex dispun de panouri de informare dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere. Câte milioane de lei a costat acest proiect

Proiectele stația de metrou Tudor Arghezi și aeroportul în desfășurare?

Sunt două proiete în desfășurare: aeroportul din su7dul Capitalei și park and ride-ul aferent stației de metrou Tudor Arghezi. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat că este nevoie de stații noi de metrou, însă Daniel Băluță a venit cu completări cu privire la proiectul aeroportului, conform căreia s-a semnat studiul de prefezabilitate pentru realizarea acestuia în decursul zilei de luni.

„Am demarat împreună cu CJ Giurgiu preparativele de deschidere a unei societăţi comerciale pentru că aceasta, în momentul în care va fi cazul, va deveni autoritatea contractantă pentru acest aeroport. Astăzi se analizează locaţia, se analizează oportunităţile, se fac toate preparativele legale pentru a merge mai departe cu studiul de fezabilitate şi apoi cu tipul de procedură de achiziţie publică pentru care vom opta. Odată cu identificarea suprafeţei şi a locaţiei împreună cu colegii de la Giurgiu vom realiza exproprierea unei suprafeţe de teren ce variază între 250 de hectare şi 450 de hectare, în funcţie de consultările pe care le vom avea cu Ministerul Transporturilor, Compania de Aeroporturi, cu operatorii aerieni.”, a comunicat edilul Sectorului 4, potrivit sursei citate.

Citește și: Lucrările la Magistrala de metrou M6 încep din spate la Ikea. Mihai Barbu, Metrorex: „Obţin autorizaţia de construire şi pot începe lucrările de structură”