Va fi construit cel mai mare parc fotovoltaic din Transilvania, mai exact în Bistrița. Acesta va dispune de 5.500 de module și va fi finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Termenul de finalizare al acestei cinstrucții este prevăzut ca fiind vara anului 2024.
Ai putea fi interesat și de: Casa Verde Fotovoltaice 2023. Schimbări de ultim moment. Mircea Fechet: „Ca ultimă soluție extremă, la care vreau să nu ajungem niciodată”
Acest parc fotovolatic, care va fi cel mai amre, ca mărime, din Româia, va fi construit de către producătorul de acumulatori auto Rombat și Datacor, fiind furnizor regional de soluții integrate în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii. De asemenea, proiectul care va fi instituit în orașul Bistrița constă în construcția unui parc fotovoltaic de 4,2 MW, ce va include 5.538 de module fotovoltaice, 545 W, monocristaline, bifaciale amplasate la sol, și 2.304 de module fotovoltaice, 545 W, monocristaline, monofaciale amplasate pe acoperișul halei.
„Sustenabilitatea este inserată în ADN-ul Rombat. Suntem consecvenți în respectarea promisiunilor privind implementarea planurilor strategice asumate.”, a comunicat Alin Ioaneș, director general al Rombat, conform celor furnizate de Economica.
Rombat a fost fondată în anul 1991, iar sediul îl are la Bistrița și este un producător de acumulatori auto. De asemenea, Datacor este un furnizor regional de soluții integrate în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infratsructurii. Sediul administrativ și logistic este în orașul Bistrița, însă Datacor operează servicii în mai multe orașe din România, porivit celor comunicate de profit.ro.
„Echipa noastră se străduiește să ofere soluții de energie solară personalizate, asigurându-se că acestea răspund pe deplin cerințelor și așteptărilor clienților noștri. Implementarea acestor sisteme nu doar că aduce beneficii imediate în ceea ce privește costurile energetice, dar aceste investiții se amortizează într-un interval de 4 până la 7 ani, în funcție de dimensiunea sistemului și de nevoile energetice generale.”, a declarat Bogdan Bilegan, CEO-ul Datacor, potrivit sursei citate.
„În contextul creșterii semnificative a prețurilor energiei electrice, interesul pentru sursele de energie solară este în continuă creștere. Având în vedere eficiența sporită și scăderea costurilor sistemelor fotovoltaice în ultimii ani, acestea devin tot mai atractive. Prognozăm o creștere exponențială a pieței de energie regenerabilă în următorii ani în România.”, a concluzionat acesta, conform celei citate.
Ai putea fi interesat și de: Anunț din partea Hidroelectrica: a fost anulată licitația pentru construirea parcului fotovoltaic gigantic din Oltenia. Ar fi fost cel mai mare din Europa