- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vești proaste pentru bucureșteni. Anunțul făcut de Termoenergetica: „Sunt țevi ruginite de 55 de ani”. Când se va da drumul la apă caldă

14 Aug, 19:19 • Toma Anca
Vești proaste pentru bucureșteni. Termoenergetica anunţă că lucrările de reabilitare în regim de urgenţă a unuia dintre cele mai importante „noduri” în funcţionarea sistemului de termoficare, cu o vechime de 55 de ani continuă, luni, prin montarea conductei cu diametrul de 1,2m şi a celor două vane cu diametrul de 1m.
Vești proaste pentru bucureșteni. Anunțul făcut de Termoenergetica: Sunt țevi ruginite de 55 de ani. Când se va da drumul la apă caldă

Vești proaste pentru bucureșteni. Termoenergetica a anunțat că termenul estimat de finalizare a lucrărilor este 20 august 2023, dar pot să apară întârzieri, în funcție de starea de degradare a conductelor.

Lucrările de reabilitare în regim de urgenţă a unuia dintre cele mai importante „noduri” în funcţionarea sistemului de termoficare al Capitalei, cu o vechime de 55 de ani continuă, luni, prin montarea conductei şi a celor două vane.

Căminul Releului, unul dintre cele mai mari obiective ale reţelei termoficare, cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi, are amplasate în interior vanele care fac legătura între Magistrala 3 Sud şi Magistrala Berceni, respectiv legăturile între conductele de alimentare între CTE Sud si CTE Progresu”, precizează Termoenergetica.

Citește și: Termoenergetica este în pragul insolvenței. Bucureștenii sunt la un pas să rămână fără apă caldă și căldură toată iarna. Ministrul Energiei a făcut anunțul

Termoenergetica: „În ultimii 20 de ani nu s-au făcut investiții”

Compania arată că expertiza tehnică a indicat în cazul său degradări importante ale structurii de rezistenţă cauzate de lipsa investiţiilor din ultimii 20 de ani.

Expertiza tehnică a indicat în cazul său degradări importante ale structurii de rezistență cauzate de lipsa investițiilor din ultimii 20 de ani.

Tot acum se înlocuiesc aproximativ 20 de metri de conductă cu diametrul de 1200mm și alți aproximativ 50 de metri de conductă cu diametrul de 1000mm, precum și mai multe vane printre care două vane cu diametrul de 1000mm.

Conducta Magistralei 3 Sud a fost pusă în funcțiune în anul 1968. Termenul estimat pentru reluarea furnizării agentului termic este 20 august 2023.

Vă reamintim că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. În șantierele mari, se va lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât, pe măsura finalizării unor operațiuni, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a mai transmis compania, pe Facebook.

Termoenergetica este în pragul falimentului

Mii de blocuri din București au rămas fără apă caldă. Este cea mai lungă perioadă de revizie din ultimii ani și mai mult de jumătate dintre blocurile din București și nu sunt racordate la apa caldă. Termoenergetica este în pragul falimentului.

În iarnă situația s-ar putea înrăutăți, deoarece Termoenergetica este în pragul falimentului, ceea ce ar însemna un adevărat dezastru. În prezent, în București sunt peste 5.000 de blocuri care sunt lipsite de apă caldă.

Motivul acestei situații este că se fac lucrări de înlocuire a conductelor vechi. Termenul pentru remedierea avariilor este 20 august, au anunțat cei de la Termoenergetica, așadar bucureștenii afectați trebuie să mai aștepte cel puțin încă o săptămână. (Citește AICI mai multe detalii)

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...