- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Veşti proaste pentru românii care îşi fac vacanţele în străinătate. Se schimbă legea, ce taxă urmează să achite

26 Sep, 17:42 • Cornel Ghimeșan
Asociațiile din industria turismului de la noi din țară au propus o inițiativă legislativă, care are ca scop să promoveze turismul românesc la nivel internațional, după ce s-a ajuns în situaţia ca aproape un milion de români să aleagă să călătorească pentru vacanțe în străinătate.
Veşti proaste pentru românii care îşi fac vacanţele în străinătate. Se schimbă legea, ce taxă urmează să achite

Veşti proaste pentru românii care îşi fac vacanţele în străinătate. Concret, Federația Patronatelor din Turismul Românesc este pregătită să propună un proiect legislativ care să ducă la schimbarea lucrurilor în plan intern, în ceea ce privește turismul. Dragoș Răducan, președintele FPTR care lucrează la un astfel de proiect, a declarat că ar putea fi vorba de o taxă de un euro pentru orice român care își face vacanța în străinătate.

Citeşte şi: Videochat-ul aduce profituri istorice pe drepturile de proprietate intelectuală! ANAF confirmă că cel mai mare profit net obținut de o persoană fizică în 2022 a fost de 17 milioane de lei

„În România nu avem bani să ne promovăm pe destinații externe, cei care vin vin întâmplător. Am pornit de la modelul de succes al Turciei care are buget de promovare de 225 milioane de euro până în 2028, în timp ce România are anul acesta buget de 3 milioane de euro. Avem mai multe variante, una e să se plătească suplimentar o taxă modică. În Turcia se plătesc 12 euro de persoană. Noi am vrea ca aceste sume să fie deduse dintr-un impozit al agenției respective, să plătească mai puțin TVA, dar banii să aibă destinație precisă, nu să se ducă undeva unde să nu știe nimeni de ei”, a spus Dragoş Răducan pentru Digi24.

Veşti proaste pentru românii care îşi fac vacanţele în străinătate

„Ne gândim la un euro. Încercăm să găsim o modalitate ca să fie echitabil pentru toată lumea. Ne gândim ca acești bani să fie colectați de site-uri de rezervări online, de companii aeriene. Așteptăm să treacă această furtună financiar-fiscală care e în Parlament ca apoi să venim și noi cu această propunere care să fie implementată într-un act normativ, nu vrem să afecteze bugetele turiștilor. Nu s-a purtat o discuție oficială la nivel de minister. Au fost contacte neoficiale cu Ministerul de Finanțe, al Economiei, cu colegi din țară, urmează să discutăm cu agențiile de turism care, bineînțeles că nu sunt de acord cu această măsură pe care vrem să o implementăm”, a mai adăugat președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Dacă s-ar stabili o taxă specială de un euro pe zi și dacă un milion de români ar petrece în medie o vacanță de cinci zile în străinătate, acest lucru ar însemna aproximativ 5.000.000 de euro care ar ajunge la Organizația de Management al Destinației. Chiar dacă la prima vedere această sumă poate părea mică, trebuie luat în considerare că România alocă anual doar două milioane de euro pentru promovarea turismului, deci banii adunați din taxa specială de promovare propusă de FPTR ar putea contribui semnificativ la îmbunătățirea imaginii României în străinătate.

Citeşte şi: Starbucks, McDonald’s și Burger King, date în judecată pentru reclamă falsă. „Sunt diferențe mari între mâncarea din imagini şi cea reală”

„Aflu de la televiziunile de ştiri că ar exista o propunere din partea patronatelor din turism de instituire a unei taxe pentru cetăţenii români care aleg să-şi petreacă concediul în străinătate. Spun public că în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului nu s-a discutat o astfel de idee şi nu a fost vreodată găsită o astfel de soluţie pentru finanţarea imaginii României în exterior pentru atragerea turiştilor străini”, a scris ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, pe Facebook.

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci