Ajutor de 2000 de lei. Guvernul vine cu noi pachete de sprijin pentru persoanele vulnerabile. În momentul de față există aproximativ două milioane de români care trăiesc în sărăcie, fără a avea prea multe posibilități financiare, iar printre acestea se numără extrem de multe mămici care au nevoie de sprijin financiar.
Alte articole: ATENȚIE! O nouă metodă de furt câștigă teren. Un bărbat din Huedin a rămas deja fără 2000 de lei
Femeile din România care vor deveni mămici în anul 2023 pot aplica pentru a primi un ajutor financiar din partea statului, în cuantum de 2000 de lei. Banii vor fi acordați prin programul „Trusoul nou-născutului”, în anumite condiții.
Astfel, mamele și nou-născuții care trăiesc într-un mediu defavorizat, vor putea să beneficieze de acest ajutor de 2000 de lei pentru trusouri, prin tichete sociale pe suport electronic. Acești bani vor fi oferiți în primele trei luni trei luni de la naștere bebelușilor. Banii veniți de la stat pot fi folosiți pentru a cumpăra produse pentru îngrijirirea bebelușului, cum ar fi scutece, îmbrăcăminte pentru nou-născut, articole sanitare.
De acest ajutor pot beneficia mămicile dacă îl solicită în cel mult trei luni de la nașterea bebelușului. Suma alocată prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate se ridică la 12 milioane de euro, iar ajutoarele vor fi acordat în această limită.
Acești 2.000 de lei pot fi folosiți exclusiv în România și doar pentru achiziționarea produselor de îngrijire pentru nou-născuți. Așadar, această sumă va putea fi folosită pentru achiziționarea: scutecelor, produselor de toaletă pentru nou-născuți, articolelor de vestimentație, articolelor sanitare și medicale pentru mamă și/sau bebeluș. Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți nu permit retragerea de numerar sau preschimbarea în numerar.
„Listele cu persoanele care vor beneficia de aceste ajutoare vor fi întocmite de autorităţile administraţiei publice locale, prin Serviciile Publice de Asistenţă Socială, centralizate de către prefecturi, transmise Ministerului Afacerilor Interne şi, ulterior, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care este coordonatorul la nivel naţional al acestui program”, se arată într-un comunicat al instituției.
Citește și: Cel mai scump pai din lume costă 2000 de dolari. Care este vechimea acestuia și cum a rezistat atâta timp