- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Video. Cum evoluează lucrările la cea mai mare sală polivalentă din țară? Când va fi gata investiția de 72 milioane de euro

24 Mar, 15:20 • Adrian Popovici
La Brașov se construiește cea mai mare sală polivalentă din țară, iar constructorul a făcut public un clip video în care cum au evoluat lucrările la această investiție de 72 de milioane de euro.

În Brașov se pregătește cel mai mare centru sportiv și cultural din țara noastră, mai exact cea mai mare sală polivalentă din țară. Cu o capacitate impresionantă de peste 11.000 de locuri, această bijuterie arhitecturală va fi o adiție semnificativă pentru peisajul cultural și sportiv al României, după cum transmite Antena 3 CNN.

În acest momentul construcția a ajuns la un grad de finalizare de aproximativ atins 70%, constructorii explicând că viitoarea sală polivalentă este gândită ca un centru multifuncțional de excepție, pregătit să găzduiască o varietate largă de evenimente, de la competiții sportive de înalt nivel la concerte și conferințe.

Proiectul, inițiat în urmă cu câțiva ani se apropie acum de finalizat. Amplasată pe terenul fostului stadion municipal din Brașov, sala polivalentă este gândită să includă cele mai moderne facilități și tehnologii pentru confortul artiștilor și sportivilor, cât și pentru spectatori.

Investiția făcută pentru această sală polivalentă este evaluată la 356,7 milioane de lei, aproximativ 72 de milioane de euro și se preconizează că va fi finalizat în termenul stabilit de 36 de luni.

Te-ar putea interesa și: Orașul din România care va avea un nou stadion. Investiția de peste 100 de milioane de lei se va ridica la standardele UEFA. „Azi e o zi așteptată de prea mult timp”

Ce facilități are această sală polivalentă?

Odată finalizată, sala polivalentă va oferi o gamă largă de facilități, inclusiv spații administrative, vestiare moderne pentru sportivi și antrenori, precum și spații comerciale destinate alimentației publice. În plus, o parcare subterană generoasă, cu 74 de locuri, va asigura accesul facil pentru cei ce doresc să participe la evenimentele desfășurate în incintă.

Cu o suprafață de joc modulară și mobilă, sala va putea găzdui o diversitate de sporturi, de la tenis de câmp și baschet la gimnastică și judo. Pardoseala din parchet demontabil, compatibilă cu standardele internaționale, este proiectată să ofere condiții optime pentru sporturile de performanță, precum și pentru competițiile de înalt nivel.

Pe lângă sport, sala polivalentă a fost proiectată ca un centru pentru activități culturale, conferințe și concerte. Cu o scenă pentru spectacole în exterior și teras, acesta va deveni un punct de întâlnire și recreere pentru comunitatea locală.

Citește și: Când va fi gata noua stație de tramvai „Stadionul Steaua”. George Ogăraru: „Era mare nevoie”