- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO| „Regele asfaltului”, umilit în toată regula de Asociația Pro Infrastructură „Vedem un UMB obosit şi întins dincolo de maximum pe 410 de kilometri de autostradă”

04 Aug, 11:00 • Constantin Cristina
Asociația Pro Infrastructură critică șantierele celui mai mare constructor român de drumuri și autostrăzi. UMB este acuzat că ar fi depășit capacitatea grupului de companii.
VIDEO| „Regele asfaltului”, umilit în toată regula de Asociația Pro Infrastructură „Vedem un UMB obosit şi întins dincolo de maximum pe 410 de kilometri de autostradă”

UMB, cel mai mare constructor român de drumuri și autostrăzi este dur criticat de Asociația Pro Infrastructură pentru că ar fi preluat proiecte de infrastructură mari pe care nu le-a putut realiza în ritmul și seriozitatea care i-a caracterizat până în prezent, a transmis ziare.com.

Citește și: „Regele asfaltului” a fost detronat! Înfrângere usturătoare pentru Dorinel Umbrărescu, un nou lider în clasamentul constructorilor de autostrăzi

„Vedem un UMB obosit şi întins dincolo de maximum pe 410 de kilometri de autostradă şi drum expres”, au transmis reprezentanţii asociaţiei, referindu-se la tronsonul 4 al Drumului Expres DEx12 Craiova-Piteşti ca la „o ruşine”.

„UMB, ruşinos pe DEx12 Coloneşti-Piteşti”, au scris, vineri, pe Facebook, cei de la Asociaţia Pro Infrastructură.

VIDEO| UMB, cel mai mare constructor român de drumuri, umilit în toată regula de Asociația Pro Infrastructură „Vedem un UMB obosit şi întins dincolo de maximum pe 410 de kilometri de autostradă”

Reprezentanții asociației adaugă că se observă foarte clar unde se depășește capacitatea grupului de companii UMB.

„Simplu spus, cei de la UMB s-au întins mai mult decât le e plapuma. Au luat mai mult decât pot duce… la viteza şi seriozitatea cu care ne-au obişnuit. Cifrele seci: au ajuns la 22% stadiu fizic la sfârşit de iunie, adică la aproape doi ani de la semnarea contractului”, au mai transmis reprezentanţii asociaţiei.

Asociația Pro Infrastructură
Asociația Pro Infrastructură

Potrivit acestora, antreprenorul trebuie să pună în teren aproximativ 75% în cele 15 luni rămase, 5% pe lună în medie.

„Perfect fezabil pentru acel UMB pe care-l ştim. Dar vedem un UMB obosit şi întins dincolo de maximum pe 410 de kilometri de autostradă şi drum expres, plus alte câteva proiecte mai mici”, au scris Asociaţia Pro Infrastructură pe Facebook.

Prin criticile reprezentanților reies greșelile remarcate pe cei 32 de km dintre Colonești și Pitești (Oarja).

  • „Lotul nu este ocolit nici de cel mai ruşinos semn al mobilizării slabe: zonele verzi cu vegetaţie răsărită pe aliniamentul drumului după ce s-a decopertat terenul sau chiar s-au aşternut straturi de umplutură.
  • Nici nu ne aducem aminte ultima dată când am văzut aşa ceva pe un şantier UMB. Este drept, au fost (şi mai sunt) blocaje birocratice independente de constructor, cum ar fi exproprierile suplimentare şi aprobarea soluţiilor finale în nodul A1/Oarja şi la Albota, dar şi veşnicele păduri care trebuie scoase din circuitul forestier.
  • Dar chiar şi aşa, cei de la UMB au front de lucru suficient unde pot munci nestingheriţi… şi nu o fac”, mai arată asociaţia.

Aceştia avansează scenariu un rezervat: „Doar sperăm ca antreprenorul să nu iasă (prea tare) din termenul contractual, noiembrie 2024. Dar, cu mobilizarea actuală demnă mai degrabă de companii din Grecia, Italia şi Turcia pe care nici nu vrem să le numim, UMB va ajunge la Piteşti abia prin vara lui 2025”.

Alte articole: DANLIN XXL, cel mai mare constructor din Neamț contestă licitațiile câștigate de UMB, dar nu a construit niciodată un kilometru de autostradă

Urmărește Daily Business pe Google News