- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. S-a anunțat oficial când va fi gata drumul care îi va scăpa pe români de aglomerația de pe Valea Prahovei. Nicolae Ciucă: „La nivelul Ministerului Transporturilor au fost începute foarte multe elemente de infrastructură”

01 Mar, 22:38 • Bumbeneci Diana
Valea Prahovei nu va mai fi un iad pentru șoferii din România. A fost semnat contractul pentru noua alternativă a Drumului Național 1.
VIDEO. S-a anunțat oficial când va fi gata drumul care îi va scăpa pe români de aglomerația de pe Valea Prahovei. Nicolae Ciucă: „La nivelul Ministerului Transporturilor au fost începute foarte multe elemente de infrastructură”

Rută ocolitoare pe Valea Prahovei! Proiectul legării Ploieștiului de Brașov prin autostradă nu a fost abandonat, a transmis oficial premierul Nicolae Ciucă la semnarea contractului pentru noua alternativă la DN 1, către Brașov.

Rută Ocolitoare pe Valea Prahovei

În această seară, prim-ministrul a făcut mai multe declarații, prezent la semnarea contractului pentru reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 1021 Valea Doftanei (județul Prahova) – Brădet (județul Brașov).

Mă bucur că un proiect început în 1985 ajunge astăzi să fie transpus în realitate și vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpații și va reuși să lege sudul țării de centrul țării”, a declarat Nicolae Ciucă.

Momentul semnării contractului pentru drumul ocolitor de pe Valea Prahovei
Momentul semnării contractului pentru drumul ocolitor de pe Valea Prahovei

Ciucă a mai explicat că anul trecut s-au semnat contracte de 10,3 miliarde de euro, iar „la nivelul Ministerului Transporturilor au fost începute foarte multe elemente de infrastructură”.

Doresc să subliniez că nu s-a renunțat la proiectul legării Ploieștiului de Brașov prin autostradă și discuțiile pe care le avem la nivelul guvernului, asumarea pe care sperăm să o finalizăm printr-o decizie atât politică, cât guvernamentală foarte curând, să concretizeze demararea proiectului pentru autostrada Ploiești – Brașov”, a declarat Ciucă.

Drumul Județean 1021, Valea Doftanei – Brădet, va fi reabilitat și modernizat de către Ministerul Dezvoltării. Guvernul a aprobat recent indicatorii tehnico – economici, iar dacă firmele ce se vor ocupa vor lucra cu sârguință, într-o scurtă perioadă se va ajunge la finalizarea proiectului de pe Valea Prahovei.

Vezi și: Sorin Grindeanu nu iartă ucrainenii! Ministrul Transporturilor este gata să facă dreptate în scandalul lucrărilor de dragare de pe Bâstroe și Chilia

„Reabilitarea și modernizarea drumului județean 1021 se va realiza între km 37 + 620 și km 63 + 256.08, pe o lungime totală de 25.6 kilometri”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Potrivit declarațiilor făcute în cursul zilei de astăzi de autoritățile prezente, drumul urmează să fie împărțit în 2 tronsoane. Primul va avea o lungime de 13.2 kilometri și va fi cuprins între km 37 + 620 (jud. Prahova) și km 50 + 820.38 (limita jud. Brașov), iar cel de-al doilea se va întinde pe 12.4 kilometri, între km 50 + 820.38 și km 63 + 256.08.

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat pe 7 iulie 2022 licitația pentru lucrări de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ102I, variantă alternativă la DN1 și viitoarea autostradă prin Valea Prahovei. Valoarea estimată a contractului era de aproape 411,66 de milioane de lei, fără TVA.

Contractul care va ajuta sute de mii de șoferi ce îndură aglomerația de pe Valea Prahovei vizează proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții: “Reabilitare și Modernizare DJ102I, Valea Doftanei, Județul Prahova – Brădet, Județul Brașov”.

Durata contractului prevăzută la lansarea licitației era de 108 luni, din care 6 luni pentru proiectare, 42 de luni pentru execuție.  Conform primelor estimări, valoarea totală ar trebui să ajungă la 642.050.000 lei.

Tot pe acest subiect: Banca Mondială dă alerta! România este una dintre cele mai expuse țări în fața unui cutremur istoric. „O repetare a cutremurului din 1977 ar fi devastatoare, pentru că mai mult de 75% din populație se află în zone cu un risc seismic ridicat”

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci