- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Viitorii șoferi trebuie să știe asta! O nouă propunere legislativă le-ar putea permite să susțină examenul pentru permisul auto în orice localitate. „Cursanţii riscă să le expire şcoala de şoferi”

25 Apr, 15:27 • Lupu Alexandra
O nouă propunere legislativă! Viitorii șoferi ar putea susține examenul auto în orice localitate doresc, pentru obținerea permisului.
Viitorii șoferi trebuie să știe asta! O nouă propunere legislativă le-ar putea permite să susțină examenul pentru permisul auto în orice localitate. „Cursanţii riscă să le expire şcoala de şoferi”

George Șișcu a scris pe Facebook pe parcursul zilei de astăzi că a votat ieri în favoarea unei propuneri legislative care, dacă ar fi adoptată, le-ar permite șoferilor viitori să susțină examenul pentru obținerea permisului auto în orice localitate doresc, informează ziare.com. Deputatul PNL a precizat că dezbaterea a avut loc în Comisia de Transporturi și Infrastructură, dar totodată, a explicat care sunt motivele care susțin o astfel de măsură.

Viitorii șoferi pot lua permisul auto în orice localitate

În decursul zilei de ieri, a avut loc o dezbatere la Comisia de Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților, moment în care George Șișcu a votat în favoarea unei noi propuneri legislative, care le-ar permite absolvenților școlilor de șoferi să susțină examenul pentru obținerea permisului auto în orice localitate doresc. Deputatul PNL precizează că măsura este una potrivită pentru România, având în vedere că timpii de așteptare sunt de câteva luni între proba teoretică și cea practică.

Citește și: Școala de șoferi în 2023. Cât te costă să devii șofer și de ce acte ai nevoie pentru permis

„Am votat ieri PENTRU (în Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor) o propunere legislativă care, dacă ar fi adoptată şi în Plen, ar da posibilitatea absolvenţilor şcolilor de şoferi să îşi susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere în orice localitate doresc.

Este o măsură pe care eu o salut, deoarece, în unele judeţe ale României timpii de aşteptare între proba teoretică (sala) şi cea practică au ajuns să fie ridicol de mari, câteva luni! În unele judeţe cursanţii riscă să le expire şcoala de şoferi înainte de a mai putea face încă o încercare sau două pentru a obţine permisul!”, spune parlamentarul liberal.

George Șișcu ține să menționeze că situația nu este una nouă. Concret, deputatul PNL relatează că a le acorda posibilitatea doritorilor de a susține examenul auto în orice localitate doresc este singura soluție prin care reprezentanții pot debloca situația, având în vedere distanța de timp dintre examenul legislativ și cel practic.

Permis auto
Permis auto

„Trebuie să o recunoaştem, nu ar fi trebuit să ajungem în situaţia de a reglementa în Parlamentul României ca urmare a deficienţelor apărute în urma problemelor de personal şi de organizare ale Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări.

Însă lucrurile au degenerat atât de mult în privinţa distanţei de timp din unele locuri între susţinerea examenului de legislaţie şi a probei practice, încât astăzi a da posibilitatea doritorilor să acceseze examenul de traseu într-o altă localitate pare singura soluţie pentru a debloca situaţia”, spune Șișcu.

Deputatul spune că, la nivelul fiecărei structuri teritoriale, examinatorii au aceleași competențe, astfel, analiza fiecărui elev va fi efectuată prin intermediul unui barem obiectiv. În caz contrar, Șișcu precizează că România se va confrunta cu o nouă problemă, în ceea ce privește organizarea examenelor auto.

„Totodată, consider că la nivelul fiecărei structuri teritoriale examinatorii au aceleaşi competenţe şi se bazează pe acelaşi barem obiectiv atunci când analizează prestaţia unui elev. Dacă nu ar fi aşa, atunci intrăm într-o altă problemă de organizare a examenelor auto…

Repet, dacă totul ar fi fost în regulă în curtea Direcţiilor de Permise, nu am fi ajuns în Parlament cu o asemenea speţă, susţinută de un grup larg de parlamentari ai mai multor partide”, spune deputatul.

Te-ar putea interesa și: Titi Aur, despre teama de autostradă a românilor: „Merg doar cu 30 km/h în şcoala de şoferi şi se urcă pe autostradă la 130 km/h fără să ştie”

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci