- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vilele de protocol ale statului vor fi disponibile pentru închiriere pe termen scurt. Ce beneficii așteaptă demnitarii

12 Sep, 11:38 • Bugiu ⁠Ana Maria
Vilele de protocol ale statului vor putea fi închiriate cu ora sau cu ziua. Care sunt beneficiile așteptate de către demnitari.
Vilele de protocol ale statului vor fi disponibile pentru închiriere pe termen scurt. Ce beneficii așteaptă demnitarii

Regia Autonomă a Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), care deține peste 800 de imobile, propune închirierea unor spații pe termen scurt, adică cu ziua sau cu ora, conform unei Ordonanțe de Urgență aflate în dezbaterea Parlamentului, potrivit newsweek.ro.

Ordonanța prevede că demnitarii care locuiesc în imobile de protocol nu vor mai fi obligați să plătească întreținerea, chiria sau reparațiile, în contrast cu regimul actual.

Te-ar mai putea interesa și: Cât costă să dormi în vilele de protocol ale lui Nicolae Ceaușescu? Șeful regimului comunist avea cel puțin una în fiecare județ

foto: vilele de protocol ale statului

Vilele de protocol ale statului vor fi disponibile pentru închiriere pe termen scurt. Ce beneficii așteaptă demnitarii

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului de Stat (RA-APPS) a prezentat detalii despre situația celor peste 800 de imobile pe care le administrează, majoritatea situate în zone centrale ale marilor orașe.

În ultimii trei ani, reparațiile pentru aceste clădiri au costat aproximativ 120.000.000 de lei, iar veniturile obținute din vânzări au fost de 45.000.000 de lei. RA-APPS argumentează că multe dintre aceste imobile sunt vechi și necesită lucrări de întreținere și reparații semnificative.

RA-APPS propune simplificarea procedurilor de închiriere. Noua ordonanță prevede că imobilele publice pot fi atribuite prin contracte de locațiune, pe bază de tarif orar, la cererea persoanelor fizice sau juridice, pentru organizarea de evenimente ocazionale, târguri, expoziții, filmări, activități sportive, culturale sau de agrement.

Schimbarea va permite directorului general al RA-APPS să autorizeze aceste activități fără a mai trece prin procedura actuală de licitație publică cu strigare.

”Imobilele proprietate publică (…) pot fi atribuite prin contract de locațiune de Directorul General al RA-APPS, pe bază de tarif orar, la cererea persoanelor fizice sau juridice, în vederea organizării unor activități cu caracter ocazional”.

Ordonanța introduce și modificări în ceea ce privește condițiile de locuire pentru demnitari. Aceasta elimină obligația ca demnitarii să plătească întreținerea, chiria și reparațiile pentru locuințele pe care le primesc de la stat.

În prezent, demnitarii care nu dețin o casă în localitatea în care își desfășoară activitatea au dreptul la locuințe gratuite de la stat. Printre aceștia, se numără președintele României, șefii Parlamentului și alți lideri ai instituțiilor de stat.

Te-ar mai putea interesa și: Guvernul pregătește o nouă vilă de protocol. Aceasta se află lângă cea în care locuiește acum actualul șef al statului