- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vin noi sume de bani pentru românii afectați de inundații. Marcel Ciolacu: „Avem deja alocați 1,5 miliarde de euro”

02 Oct, 12:25 • Bumbeneci Diana
România va accesa Fondul European de Solidaritate pentru pagubele provocate de inundaţii. Câţi bani s-au alocat până acum
Vin noi sume de bani pentru românii afectați de inundații. Marcel Ciolacu: „Avem deja alocați 1,5 miliarde de euro”

Premierul

Marcel Ciolacu a organizat o nouă sesiune de discuții oficiale în şedinţa de Guvern de astăzi problema asistenţei financiare din partea Guvernului pentru a acoperi pagubele survenite în urma inundaţiilor. Șeful Executivului a epxlicat că este nevoie de sprijin european.

Marcel Ciolacu anunță un nou sprijin pentru românii afectați de inundații

Marcel Ciolacu a transmis, în ultimele declarații, că Guvernul va solicita sprijinul Comisiei Europene pentru fonduri de urgenţă care va trebui transmisă la timp având în vedere că în acest moment deja sunt alocaţi 1.5 miliarde de euro.

De altfel, social-democraților le solicită autorităţilor să realizeze un raport clar şi centralizat pentru a se încadra cu cererea pentru Fondul European de Solidaritate până pe 1 noiembrie.

Vezi și: S-a atins maximul viiturii pe Dunăre. Angajații de la Apele Române anunță cât timp va mai exista riscul de inundații

Marcel Ciolacu, despre noul sprijin pentru românii afectați de inundații
Marcel Ciolacu, despre noul sprijin pentru românii afectați de inundații

„Discutăm azi și despre accesarea Fondului European de Solidaritate, ca să acoperim pagubele produse de inundațiile din septembrie. Trebuie să transmitem la timp cererea de asistență financiară Comisiei Europene, fiindcă avem deja alocați 1,5 miliarde de euro.

Evaluarea pagubelor este esențială și cer tuturor autorităților implicate să finalizeze rapid centralizarea datelor. Vreau să avem săptămânal o informare clară, ca să ne încadrăm în termenul final de 1 noiembrie”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Guvernul a transmis anterior că va mai aloca un ajutor de 15.000 de lei la cel anterior de 10.000 de lei pentru familiile afectate. Măsura vizează susţinerea familiilor ale căror bunuri şi locuinţe au fost distruse sau grav afectate. 6.000 de persoane vor beneficia de acest ajutor.

„Oamenii din acele localităţi au primit deja suma de 10.000 de lei, alocaţi de către Guvern săptămâna trecută. În urma unei decizii luate în coaliţia de guvernare PSD-PNL, acordăm încă 15.000 de lei cu care îşi pot înlocui bunurile distruse şi, de asemenea, banii pot fi folosiţi şi pentru achiziţia de combustibil, pentru încălzirea locuinţei”, a spus prim-ministrul Marcel Ciolacu pe 25 septembrie.

Vezi și: Marcel Boloș, detalii de ultimă oră despre noua formă de ajutor primită de românii afectați de inundații. „35 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult