- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vine direct iarna în România? Data la care va ninge în București a fost anunțată de meteorologii Accuweather

25 Aug, 09:52 • Preda Silvia
Vremea va rămâne, în general, călduroasă în majoritatea regiunilor pentru o perioadă, dar se apropie toamna iar meteorologii Accuweather au anunțat deja data la care va ninge în România. Vine direct iarna?
Vine direct iarna în România? Data la care va ninge în București a fost anunțată de meteorologii Accuweather

Ultima săptămâna din vară va aduce în România temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului, la nivelul întregii țări. Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista, mai ales în partea de sud și est a țării, apoi vremea schimbă foaia. Se răcește ușor în toată țară și vin ploi dese!

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat, recent, la Antena 3 CNN, că nu scăpăm de caniculă în România nici în luna septembrie.

„Și debutul primei luni din toamna 2024 rămâne cu un semnal în ceea ce ar însemna o probabilitate foarte ridicată ca să fie un debut de toamnă mai cald, având în vedere estimările până în data de 16 septembrie. Dispunem de date până la acest moment, astfel încât cel puțin prima decadă a lunii septembrie să fie una mai caldă decât în mod obișnuit până atunci.

Citește și: Alertă meteo. Se schimbă radical vremea în România

Când vine iarna în România
Când vine iarna în România

Finalul verii 2024 va fi caracterizat în continuare de o vreme deosebit de caldă, având în vedere persistența valului de căldură și disconfortul termic deosebit de accentuat.

Temperaturile rămân în continuare ridicate, cel puțin pentru partea de vest și sud a țării, acolo unde se vor situa frecvent la peste 35 – 37°C”, a precizat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Accuweather a prezis data exactă a primelor ninsori din România

Conform meteorologilor, primele ninsori din România vor fi la începutul lunii octombrie, în zonele de munte.

Vremea se va răci treptat până atunci, vor fi ploi și temperaturile vor din ce în ce mai scăzute. Valorile de temperatură se vor situa în octombrie între 4-13 grade Celsius, iar maximele nu vor trece de 17 grade Celsius.

Primele ninsori sunt anunțate, la munte, pe data de 10, 11, 12 octombrie! Atunci cad primii fulgi de nea în Predeal. Urmează apoi să ningă și în alte zone din țară, inclusiv în Capitală.

Vezi și: Secetă cruntă în România. Un nou val de scumpiri va afecta viața românilor. E inevitabil!