- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vine potopul în România. Meteorologii ANM anunță furtuni, grindină și descărcări electrice până pe 14 iunie

12 Jun, 14:35 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru perioada 12-15 iunie. Vremea se menține instabilă, iar ploile sunt tot mai prezente în teritoriu.
Vine potopul în România. Meteorologii ANM anunță furtuni, grindină și descărcări electrice până pe 14 iunie

Potrivit meteorologilor, la noapte, în România, vremea va fi în general instabilă. În Oltenia, sudul şi estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei şi local în Maramureş vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 21 de grade pe litoral.

Meteo București

Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul nopţii, când probabilitatea pentru descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi averse va fi ridicată. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Meteo joi, în țară

Vremea se va menţine în general instabilă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări temporare, mai accentuate după orele amiezii şi în cursul nopţii, când vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), iar pe arii restrânse, mai ales în regiunile sudice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 15…25 l/mp şi izolat peste 40…50 l/mp.

Valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme călduroasă în sudul ţării, iar în Muntenia, în sudul Olteniei şi în zona continentală a Dobrogei disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul valorii de 80 de unităţi; temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 33 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 şi 22 de grade.

Vezi și: Românii care vor câștiga cei mai mulți bani începând cu 2024! Iată ce prevede noua lege pentru angajați

meteo
meteo

Meteo București

Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara, când va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Meteo vineri, în țară

Valorile termice vor fi în general apropiate de normalul climatologic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină, îndeosebi  în zonele montane şi local în centrul, sudul şi estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 10…15 l/mp şi izolat peste 20…30 l/mp, cu precădere în centru şi sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 27 de grade, iar cele minime între 8 şi 19 grade.

Meteo București

Valorile vor fi în scădere, astfel că temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade. Cerul va prezenta înnorări temporare, iar mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales asociate ploilor.

Citește și: Imperiul „Clotilde Armand” este în cădere liberă. George Tuță, câștigătorul alegerilor din Sectorul 1: „Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult