- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Visa Waiver 2024. Data OFICIALĂ de la care românii pot călătorii în SUA fără viză

19 Jun, 22:35 • Bumbeneci Diana
Anunțul momentului cu privire la Visa Waiver! Data de la care românii pot călătorii în SUA fără viză
Visa Waiver 2024. Data OFICIALĂ de la care românii pot călătorii în SUA fără viză

Românii care au în plan să meargă în SUA și nu vor să mai stea după aprobarea vizei au șanse mari să se bucure de reușita programului Visa Waiver, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, susține că România se află pe ultima sută de metri în ceea ce privește îndeplinirea criteriilor de admitere în programul Visa Waiver. Oficialul român a transmis, în ultimele sale declarații, că România are mari șanse să finalizeze pașii pentru Visa Waiver în cel mai scurt timp, după ani întregi de încercări.

Visa Waiver 2024

Este bine știut faptul că România se află în prezent pe ultima sută de metri în ceea ce privește îndeplinirea criteriilor de admitere în programul Visa Waiver. Anunțul a fost făcut de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, cel care a promis că va face toate demersurile pentru ca românii să poată călători în cele 50 de state fără viză.

„Suntem pe ultima sută de metri, adică până la sfârşitul anului fiscal american, care se termină la 1 octombrie anul acesta, suntem convinşi că va fi îndeplinit criteriul de a fi sub 3% rată de respingere din toate aplicaţiile cetăţenilor români pentru vize în SUA. Ambasada Statelor Unite a acordat anul acesta un număr uriaş de vize, cred că se vor apropia de 50.000, poate 60.000.

Sunt foarte multe aplicaţii venite şi din mediul privat şi din mediul guvernamental şi credem că este o şansă foarte bună. Anul trecut fiscal, care s-a încheiat la 1 octombrie 2023, am fost la o rată de respingere de peste 8%, deci putem să fim anul acesta sub 3%”, a declarat, pentru AGERPRES, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru.

Visa Waiver 2024
Visa Waiver 2024

România trebuie să îndeplinească o serie de măsuri de securitate

Tot pe marginea acestui subiect, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru, a mai explicat și că țara noastră mai are o serie de măsuri de securitate de îndeplinit, pe lângă acest criteriu, de a fi sub 3% rata de respingere a vizelor într-un an fiscal american.

„Pe de altă parte, pe lângă acest criteriu, mai avem o serie de măsuri de securitate de îndeplinit. Guvernul şi Parlamentul şi-au luat acest angajament că vor îndeplini aceste măsuri, acorduri de securitate pentru schimburi de informaţii privind combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a terorismului şi sunt câteva acorduri încheiate sau în curs de încheiere.

Și, în momentul în care vom şti că am încheiat toate aceste obligaţii, partea americană va fi notificată, va veni o misiune de evaluare în România, probabil la sfârşitul acestui an sau în prima jumătate a anului viitor, urmând ca Departamentul de Stat American şi Departamentul Securităţii Naţionale să constate îndeplinirea de către România a acestor criterii şi să acorde României statutul de membru programul Visa Waiver”, a explicat ambasadorul României în SUA.

Vezi și: Se deschid primii kilometri din Autostrada Moldovei A7. Sorin Grindeanu: „În acest moment sunt în diverse stadii de construcție toate cele 13 loturi”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult