- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vlad Dănilă, în topul Forbes al milionarilor sub 30 de ani. Ce compani a fondat românul: „Cei de la Disneyland Paris au lucrat cu noi”

10 Apr, 13:03 • stefan.vlad
Vlad Dănilă, în topul Forbes al milionarilor sub 30 de ani. Românul are 24 de ani și a creat în urmă cu șapte ani o companie numită Linearity, care a ajuns să aibă clienți celebri, de la Meta până la SpaceX.
Vlad Dănilă, în topul Forbes al milionarilor sub 30 de ani. Ce compani a fondat românul: Cei de la Disneyland Paris au lucrat cu noi

Vlad Dănilă, în topul Forbes al milionarilor sub 30 de ani. Practic, noi creăm un software de design al animațiilor care permite tuturor, de la designeri la amatori, brandurilor mari, să creeze fie bunuri sau să genereze ilustrații, articole de performanță în marketing. De exemplu, la Disneyland în Paris au mai multe ilustrații pentru marketing care au fost create cu platforma Linearity Curve”, a declarat Vlad Dănilă, CEO și Fondator Linearity, pentru Aleph News.

Vlad Dănilă, în topul Forbes al milionarilor sub 30 de ani

Vlad a făcut școala în Germania, la Dusseldorf, iar acolo i-a venit ideea de a crea Linerity. Copil fiind, frustrarea pe care i-a creat-o programul Adobe Illustrator l-a făcut să îi vină această idee: să creeze una nouă, pe care să o poată folosi oricine, iar platforma a explodat peste noapte.

Tânărul este liderul unei companii care are în staff foști angajați de la Apple sau Microsoft, și cu investitori care au pompat peste 35 de milioane de dolari. Nici nu se gândește să vândă compania.

Citește și: Surpriză! El este cel mai bogat român din lume. L-a depășit și pe Țiriac. Top Forbes 500

Pentru un produs imatur cum era la acea vreme am avut venituri de 40.000 de dolari peste noapte, fără marketing, în timp ce eram în liceu. Părinții mei erau confuzi cu tot ce s-a întâmplat, dar în același timp a fost un punct de plecare care ne-a ajutat să realizăm că există o piață mare software basic de design.

În Germania trebuie să ai 18 ani, probabil la fel e în majoritatea țărilor, pentru a putea să creezi o companie. Așa că mama mea a fost practic fondatorul companiei pentru că nu puteam să o fac eu și, practic, m-a șantajat spunându-mi că dacă nu voi termina școala, nu voi primi acțiunile companiei.

Mereu am vrut să duc compania la un punct unde toată lumea are posibilitatea de a crea bunuri de design, nu am căutat un mod de a-mi optimiza plecarea. Cred că este încă un drum lung în față și sunt entuziasmat pentru asta”, a adăugat Vlad Dănilă.