- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vodafone, anunţ important pentru toţi abonaţii. Ce serviciu nu va mai fi disponibil din februarie 2023

12 Jan, 21:52 • Dobran Viorel
Compania Vodafone a început să-și anunțe deja clienții în legătură cu dispariția unuia dintre serviciile de telefonie mobilă care au făcut istorie. MMS nu a mai fost folosit odată cu apariția WhatsApp și a Messengerului Facebook.
Vodafone, anunţ important pentru toţi abonaţii. Ce serviciu nu va mai fi disponibil din februarie 2023

Vodafone și-a înștiințat abonații că un serviciu nu va mai fi disponibil din februarie 2023. ”Bună! Ne dorim să îți oferim servicii și funcționalități relevante pentru tine. Că urmare a utilizării reduse a funcționalității MMS, facilitățile oferite fiind accesibile și mai ușor de folosit pe alte aplicații, aceasta va fi dezactivată începând cu 15.02.2023. Echipa Vodafone” arată Vodafone într-un sms către abonații săi.

Astfel, mesajele multimedia vor fi eliminate pentru abonații Vodafone de la 15 februarie 2023. MMS era mai puțin folosit în ultimul timp spre deloc, fiind de mult înlocuit cu aplicații mult mai folosite, precum WhatsApp sau Facebook Messenger.

MMS permite transmiterea de mesaje multimedia, imagini, video sau audio prin WAP (Wireless Application Protocol) în cadrul unei reţele de telefonie mobilă. Funcția este veche de peste 20 de ani, la început fiind și costisitoare.

Vodafone majorează facturile clienților. Cât vor ajunge să plătească românii, din cauza scumpirii energiei

Vodafone renunţă la serviciile MMS
Vodafone renunţă la serviciile MMS

”SMS-ul se tarifează la transmiterea sa, indiferent dacă a fost sau nu recepţionat de destinatar. Un SMS conține un număr de maxim 160 de caractere latine; dacă mesajul conține caractere speciale (de exemplu, diacritice, hieroglife) va fi fragmentat, putând avea maxim 70 de caractere, iar tarifarea se va face distinct pentru fiecare SMS. Mesajele multimedia (MMS) permit trimiterea și primirea mesajelor de până la 300 kb (imagini și fișiere audio), iar traficul de date se tarifează la deschiderea unei sesiuni” arată descrierea de pe site-ul Vodafone.

Orange, Vodafone şi Telekom Mobile acoperă 98% din suprafaţa ţării

În cadrul acestei campanii au fost verificate 13.388 de localităţi, care aveau mai mult de 10 locuitori, fiind totodată parcurşi peste 240.000 de km pe drumurile naţionale, judeţene, orăşeneşti şi comunale.

Câți bani intră în buzunarul șefului Vodafone Global?! Poate depăși 10 milioane de euro pe an

Din totalul de 20.121.587 de locuitori, conform recensământului populaţiei şi al locuinţelor, au fost măsurate zonele locuite de 20.116.846 de persoane. Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populaţiei acoperite şi populaţia totală a României.

Conform licenţelor de utilizare a spectrului radio deţinute, Orange, Vodafone şi Telekom Mobile au avut obligaţia de a acoperi cu servicii de voce zonele locuite de cel puţin 98% din populaţia României prin intermediul reţelei proprii de acces radio, până la data de 5 aprilie 2017, iar RCS&RDS până la data de 5 aprilie 2019.

Pe lângă actualizarea platformei aisemnal.ro cu rezultatele campaniei de verificare din acest an şi cu adăugarea unor noi funcţionalităţi, au fost dezvoltate şi aplicaţii pentru sistemele de operare Android şi iOS, care pot fi descărcate gratuit din magazinele de aplicaţii. Astfel, utilizatorii au la dispoziţie încă o sursă prin care pot să verifice acoperirea cu semnal din România.

De asemenea, a fost implementată şi posibilitatea de vizualizare 3D a modelului digital al terenului bazat pe EU-DEM Copernicus https://land.copernicus.eu/imagery-in-situ/eu-dem.

Atât platforma aisemnal.ro, cât şi aplicaţia aisemnal.ro permit utilizatorilor să vadă evoluţia gradului de acoperire cu semnal de voce mobilă în 2022 comparativ cu anii 2019, 2020 şi 2021, având totodată posibilitatea de a consulta acoperirea cumulată cu servicii de comunicaţii mobile la nivel naţional.

De asemenea, harta cuprinde localităţile în care este posibil ca utilizatorii să intre în roaming involuntar, dar şi harta de acoperire cu semnal pentru metroul din Bucureşti.

Vodafone şi-a vândut operaţiunile din Ungaria către un consorţiu pentru 1,7 miliarde de euro

Grupul britanic telecom Vodafone a anunţat luni vânzarea operaţiunilor din Ungaria către un consorţiu format între statul ungar şi firma locală 4iG pentru suma totală de 1,7 miliarde de euro în cash, scrie agenţia Reuters, citată de Ziarul Financiar.

4iG ete un operator de telecomunicaţii privat apropiat premierului Viktor Orban care anul trecut a cumpărat operaţiunile Digi din Ungaria pentru 625 milioane de euro.

Consorţiul din Ungaria care a cumpărat Vodafone Ungaria este format din 4iG care deţine 51% din acţiuni şi statul Ungar care deţine 49%. Guvernul de la Budapesta, sub conducerea lui Viktor Orban, şi-a extins puternic influenţa în energie, sistemul bancar, media şi acum telecom. Vodafone a anunţat că cei 1,7 miliarde de euro vor fi folosiţi pentru reducerea propriei datorii. Vodafone este al doilea mare jucător pe piaţa telecom din România după Orange.

Lovituri în lanț pentru clienții Vodafone: După ce în septembrie a majorat abonamentul lunar cu un euro, compania a anunțat că va scumpi încă o dată serviciile începând cu 1 ianuarie 2023.

Urmărește Daily Business pe Google News