- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere de aproape 4.000 de euro pentru o categorie de români. Anunț major la Ministerul Justiţiei

05 Aug, 09:44 • Bumbeneci Diana
Ministerul Justiţiei a luat o nouă decizie majoră pentru români. Se oferă vouchere în valoare de 4.000 de euro.
Vouchere de aproape 4.000 de euro pentru o categorie de români. Anunț major la Ministerul Justiţiei

Vouchere în valoare de aproape 4.000 de euro pentru o categorie de români. Mai exact, victimele infracţiunilor grave, a căror viaţă a fost pusă în pericol, pot primi 3.600 de euro de la stat, anunță Ministerul Justiției.

Vouchere în valoare de aproape 4.000 de euro pentru români

Ministerul Justiţiei a anunțat, încă de săptămânile trecute, că a pregătit 300 de vouchere, în valoare de câte 18.000 de lei fiecare, însă se ia în calcul să suplimenteze numărul ajutoarelor de anul viitor.

Se impun însă și reguli serioase pentru beneficiari. Banii care vor fi dați victimelor pot fi utilizați doar pentru plata chiriei, asigurarea hranei, dar şi pentru cumpărarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte sau pentru medicamente şi tratamente medicale.

Persoanele care vor să beneficieze de acest ajutor trebuie, în primă fază, să ia legătura cu o asociaţie non-profit acreditată sau să meargă la sediile DGASPC. Ulterior și se vor explica toți pașii necesari pentru a obține acest venit suplimentar.

La DGASP li se va întocmi viitorilor beneficiari un dosar care va conţine documente de la organele de anchetă şi acte medicale cu care să se poată demonstra că viaţa victimei a fost pusă în pericol. În același timp, solicitanţii vor completa un formular în care vor preciza ce nevoi urgente au, mai exact pentru ce vor să folosească banii.

Citește și: Vouchere sociale 2024. Pensionarii care pierd banii după marea recalculare

Vouchere în valoare de aproape 4.000 de euro
Vouchere în valoare de aproape 4.000 de euro

Dosarul ajunge apoi în instanţă, la tribunal, iar judecătorii decid rapid dacă vor aproba acest sprijin financiar, sau nu. După analiza judecătorilor, victimele pot primi voucherele, însă deocamdată lucrurile se mişcă lent în ceea ce privește virarea banilor pe card.

Pentru ce pot fi folosiţi banii de la Ministerul Justiției

– chirie
– hrană
– îmbrăcăminte și încălțăminte
– medicamente și tratamente medicale

Procedura de obţinere a ajutorului financiar

– adresarea către o asociație non-profit acreditată / DGASPC
– întocmirea dosarului cu acte de la medic şi Poliţie
– formular cu nevoile victimei
– adresarea către tribunal
– virarea banilor

Ai mai putea citi și: Românii primesc vouchere în august. Ministrul Finanțelor anunță data la care vor fi încărcate cardurile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult