- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere de vacanţă 2024. Cine sunt angajaţii care au primit deja contravaloarea tichetelor de vacanţă

03 Jun, 18:20 • Stefan Simion
Vouchere de vacanţă 2024. În ultima săptămână a lunii mai, o parte dintre angajaţii Complexului Energetic Oltenia au primit pe carduri sumele aferente voucherelor de vacanță. În prima săptămână din iunie, o altă parte a salariaţilor companiei energetice va primi contravaloarea acestor tichete.
Vouchere de vacanţă 2024. Cine sunt angajaţii care au primit deja contravaloarea tichetelor de vacanţă

Vouchere de vacanţă 2024. Plățile au fost făcute în funcție de perioada în care angajații și-au depus cererile pentru a beneficia de aceste drepturi.

Vouchere de vacanţă 2024. Cine sunt angajaţii care au primit deja contravaloarea tichetelor de vacanţă

De voucherele de vacanţă în valoare de 3.000 de lei beneficiază angajaţii CE Oltenia care au contracte pe perioadă nedeterminată.

Cei care au contracte pe perioadă determinată, adică aproximativ 1.800 de salariaţi, primesc doar jumătate din suma de 3.000 de lei, cealaltă jumătate urmând să le fie virată după ce le vor fi prelungite contractele de muncă, scrie gorjonline.ro

La Complexul Energetic Oltenia își mai desfășoară activitatea circa 9000 de angajați în prezent.

Citeste si Ce riscă cei care fac fraudă cu vouchere de vacanță? Pedeapsa primită de 5 polițiști din Alba

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia au aprobat recent un Regulament privind distribuirea tichetelor de vacanță. Potrivit acestuia, depunerea cererilor pentru voucherele de vacanţă începe în 4 martie. Cererile vor fi onorate în ordinea depunerii, în limita unui plafon lunar. De precizat, însă, că nu se va ține cont permanent de plafon lunar, mai ales dacă salariatul are cererea depusă și are nevoie de voucher pentru a face o rezervare, scrie gds.ro

Salariaţii CE Oltenia primesc tichetele de vacanţă cu cea mai mare valoare din ţară

Minerii și energeticienii care lucrează în această companie primesc suma de 3.000 de lei, aceasta fiind cea mai mare valoare a unui tichet de vacanță din țară. Restul angajaţilor, din alte sectoare de activitate şi de la alte companii, primesc bonuri în valoare de doar 1.600 de lei pe an.

Tichetul se raportează la valoarea salariulului minim brut pe țară. Pentru ca minerii și energeticienii să primească voucherele de vacanță întregi, a fost aprobat un Memorandum de exceptare de către Guvern. Memorandumul vizează și contravaloarea bonurilor de masă acordate la Complexul Energetic Oltenia.

Citeste si Vouchere de vacanță 2024. Greșelile care le pot aduce românilor amenzi și de 26.600 de lei

Angajații din sectorul bugetar care nu mai beneficiază de vouchere de vacanță, începând din acest an, sunt cei cu venituri lunare nete ce depășesc suma de 8.000 de lei.

Potrivit legislației actuale, voucherele de vacanță pentru perioada 2022-2026 sunt emise doar sub formă electronică.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult