Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vouchere de vacanță 2025. Cine mai primește, ce valoare au

13 Feb, 12:09 • Anghel Valentin
Voucherele de vacanță se acordă, în 2025, după noi reguli. Acestea sunt prevăzute în așa-numita ordonanță ”trenuleț”, care stabilește valoarea voucherelor și cine sunt beneficiarii.
Vouchere de vacanță 2025. Cine mai primește, ce valoare au

Se restrânge numărul bugetarilor care beneficiază de vouchere de vacanță.

Ordonanța ”trenuleț” (156/2024), care urmărește reducerea deficitului bugetar, prevede printre multe altele și noile reguli de acordare a voucherelor de vacanță.

Concret, în 2025, beneficiarii acestor vouchere sunt bugetarii cu salarii de bază nete de până la 8.000 de lei.

Voucherele de vacanță se utilizează pentru plata a cel mult 50 la sută din contravaloarea pachetelor de servicii turistice achiziționate, respectiv 800 de lei pentru achiziționarea de pachete de servicii turistice în valoare de cel puțin 1.600 de lei, notează avocatnet.

Noile reguli se aplică anul acesta și regiilor autonome înființate de stat, regiilor autonome înființate de unitățile administrativ-teritoriale sau societăților comerciale și regiilor autonome la care persoanele juridice amintite sau instituțiile publice centrale ori locale sunt acționari unici sau dețin direct ori indirect o participație majoritară.

Citește și Insula parcului Lacului Morii va fi reamenajată. Se vor putea face plajă și activităţi culturale / Cum va arăta peste 15 luni

Vouchere de vacanță primesc și personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare și personalul civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu aceeași condiție a unui salariu net sau a unei solde de până la 8.000 de lei net în luna beneficierii de serviciile turistice subvenționate astfel de stat.

Sindicaliștii din sănătate avertizează, în condițiile în care medicii și asistentele cu lefuri mai mari de 8.000 de lei nu primesc vouchere de vacanță, că personalul medical are nevoie de aceste subvenții.

”Din ce în ce mai greu reușim să asigurăm continuitatea actului medical. Aici avem cea mai mare problemă. Avem categorii de personal care în ultimii trei ani nu prea au avut concedii de odihnă. Tot acești salariați care nu au beneficiat de concedii de odihnă în ultimii trei ani sunt nevoiți să lucreze suplimentar. Dacă vi se pare mult sau puțin, nu știu, dar vă spun că avem colegi care au peste 900 de ore de muncă suplimentare lucrate în ultimii trei ani. În condițiile în care nu au beneficiat nici de concediu legal de odihnă”, a declarat președintele Sindicatul Solidaritatea Sanitară, citat de botosaneanul.

Citește și În 2024, România a înregistrat cei mai mulți salariați din ultimul deceniu. Domeniul cu cele mai multe contracte noi

Urmărește Daily Business pe Google News