Un împrumut este cheia multor români care au nevoie de sprijin financiar în momentele grele, însă multe persoane nu știu că există o limită de vârstă pentru acordarea banilor. Instituțiile bancare impun mai multe criterii pentru cei care solicită credite, printre care se numară și vârsta maximă a solicitanților. Mai exact, la finele creditului, aceștia nu trebuie să depășească un anumit număr de ani, stabilit de fiecare bancă în parte. Cu toate acestea însă, dacă se acceptă și vârsta maximă de 65 ani, iar o persoană are 50 de ani, împrumutul se poate lua doar pe 15 ani.
Creditul ipotecar aduce cu el o serie de criterii pe care trebuie să le îndeplinești pentru a primi undă verde de la bancă. Principalele condiții sunt vârsta, vechimea în muncă și veniturile lunare. Mai mult, vârsta maximă este cea pe care o vei avea în momentul în care vei termina de achitat ultimele rate ale respectivului credit pentru casă.
Vezi și: Sprijin de la stat pentru români. „Se acordă vouchere de 72.500 de lei”
În România, la multe bănci se ia în calcul o vârstă maximă pentru credit ipotecar întrucât instituțiile bancare vor să aibă o siguranță privind rambursarea creditului de către persoana care îl accesează. Dacă îți dorești un credit ipotecar de la CEC Bank, ia în calcul faptul că nu va trebui să depășești vârsta maximă de 75 de ani la finalul rambursării. De asemenea, vârsta maximă pentru un credit imobiliar de la Alpha Bank este de 70 de ani, la fel ca la UniCredit Bank și OTP Bank.
Aceeași regulă se va aplică și co-debitorilor. Bănci precum Bancpost sau CEC Bank au ca vârstă acceptată pentru finalizarea creditului 70 ani, respectiv 80 ani.