Rețeta de chec cu nuci și cafea a devenit virală pe internet, aceasta fiind ideală pentru masa de sărbători și având un gust demențial. Checurile delicioase nu pot fi găsite doar în restaurante și cafenele, ci și acasă. Rețeta este deosebită, perfectă pentru meniul de Paște. Acest desert este pufos, aromat și are o crustă ușor crocantă. Mai mult, cu două ustensile de bucătărie și câteva ingrediente, te poți bucura de un adevărat deliciu culinar.
Citește și: Mâncărică de praz, vedeta primăverii! Rețetă de post savuroasă, simplă și sănătoasă
Iată ingredientele necesare pentru prepararea checului cu nuci și cafea:
Mod de preparare:
Metoda de preparare este foarte simplă, dar trebuie să ținem cont de un truc pentru ca preparatul să iasă perfect. Așadar, tot ce trebuie să facem este să lăsăm cafeaua la răcit, înainte de a o adăuga peste celelalte ingrediente.
„Într-un bol mai mare batem cu ajutorul unui tel ouăle, apoi adăugăm și zahărul și uleiul. Folosim cafeaua măcinată. Noi am ales să facem cafea la ibric fix cum făcea mama, însă puteți folosi și cafea instant sau la espressor.
Important este să o lăsați să se răcească înainte de a o pune peste celelalte ingrediente. Continuăm cu făină, praful de copt și nucile mărunțite. Punem aluatul într-o tavă de chec, presăram și câțiva fulgi de migdale și băgăm la cuptor (180 de grade pentru 40-50 de minute).
Checul este și el gata așa că nu ne rămâne decât să va invităm și pe voi la masă! Rezultatul? O bunătate perfectă pentru orice moment al zilei. Acest deșert merge de minune cu o cafea, la micul dejun sau savurat alături de oamenii dragi!”
, se arată în descrierea rețetei Cosânzele Gătesc.