- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Wizz Air a dat o adevărată țeapă cu 950 de euro unui român. „M-am trezit fără bani și fără serviciul pe care l-am plătit”

14 Jun, 10:33 • Bumbeneci Diana
„Țeapa” dată de Wizz Air prin care un cetățean a pierdut 950 de euro a ajuns rapid virală în mediul online. Bărbatul a povestit ce i s-a întâmplat.
Wizz Air a dat o adevărată țeapă cu 950 de euro unui român. „M-am trezit fără bani și fără serviciul pe care l-am plătit”

De curând, un fost consilier local din Cluj Napoca a povestit în spațiul public cum și-a luat „țeapă” de la Wizz Air. Povestea sa a început pe aeroportul din Bergamo Iralua, acolo de unde a vrut să închirieze o mașină de la firmă. În loc să se bucure de mașină, acesta s-a trezit în situația în care a rămas și cu banii luați, și fără serviciul dorit. Reprezentanții companiei i-au explicat că nu se mai poate face nimic în cazul său, fapt care l-a nemulțumit teribil. Românul s-a enervat cumplit și a început să povestească prin ce e trecut, în așa fel încât alții să evite astfel de  situații.

Wizz Air a dat o adevărată țeapă cu 950 de euro unui român

Compania aeriană a mai primit încă o bilă neagră pe lista celor deja existente, după ce Ovidiu Călin Cosma s-a gândit să le facă „reclamă”.

„Mare, mare atenție dacă închiriați autoturism prin Wizz Air. Am pățit-o pe aeroportul din Bergamo, am vrut să închiriez o mașină. Am făcut rezervarea, am achitat, am încheiat o poliță de asigurare suplimentară pentru a nu avea surprize, totul de pe telefonul mobil, în online, plată, rezervare tot digital. Când să ridic mașina, surpriză, nu se poate pentru nu aveam cardul fizic la mine.

Deși mi-au cerut să plătesc o sumă enormă drept garanție, 950 euro, am zis că asta e, dispuneam de această sumă și eram dispus să-i blochez pentru o zi, atât voiam să mă folosesc de mașina lor, o zi. Toate plățile le fac acum cu cardul, card care este integrat în telefonul meu mobil, telefon care mă identifică în diferite moduri, doar că aici nu s-a putut”, a povestit politicianul, pe Facebook.

Vezi și: Românii preferă să trăiască din ajutoare sociale. Cum se refuză, pe bandă rulantă, joburi plătite și cu 500 de lei pe zi

Wizz Air
Wizz Air

Compania Wizz Air, acuzată că refuză să-i dea banii înapoi clujeanului

Fostul consilier local a transmis că angajatul Wizz Air de la ghișeu a refuzat să-i dea mașina pe care voia să o închirieze. Observând că nu este chip de înțelegere, a sunat în call center și a cerut să fie schimbată plata și să fie adăugat cardul soției sale. Între timp, a expirat perioada în care avea dreptul să revendice vehiculul. Astfel, s-a trezit și fără bani, și fără serviciu, iar compania spune că nu îi poate da cei 950 de euro înapoi.

„Am închiriat mașina pe firmă, am plătit de pe firmă, culmea de plătit s-a putut plăti fără să am cardul fizic, și nici măcar factură fiscală nu mi-au dat.

Bun, mergând mai departe, văzând că băiatul de la ghișeu nu vrea să-mi dea cheile de la mașină, deși aveam permis, carte de identitate, pașaport, toate în original, am sunat la relații cu clienții de la Wizz Air, ca să schimbe titularul cardului, soția mea, care era cu mine, avea cardul fizic la ea. Până să mă autentifice, să-mi găsească rezervarea și alte o grămadă de întrebări și confirmări, surpriză.

Ora de ridicare a mașinii a trecut cu circa 15 minute, nu mai puteam face această modificare. Mi-au spus sec, nu se mai poate face nimic, nu vă mai putem da mașina și nici nu vă putem rambursa banii. Și uite așa, din niște clauze abuzive, făcând exces de putere, m-am trezit fără bani și fără serviciul pe care l-am plătit”, a adăugat Ovidiu Călin Cosma.

Ai putea citi: Banii intră pe card chiar azi! Milioane de români se bucură de sprijinul financiar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult