- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zara a dat lovitura în afaceri, intrând în top 50 de companii cu cele mai mari profituri! Cifrele indică un record impresionant stabilit în 2023

06 Jul, 14:10 • Fundeanu Madalina
Zara, record uluitor în anul fiscal 2023! În premieră, compania a trecut de un miliard de lei.
Zara a dat lovitura în afaceri, intrând în top 50 de companii cu cele mai mari profituri! Cifrele indică un record impresionant stabilit în 2023

Compania Inditex România, care deține în portofoliu și magazinele Zara, a publicat recent cifrele oficiale pentru anul fiscal 2023. Astfel, a ieșit la iveală creșterea fantastică cu care firma se poate mândri acum. În premieră, compania a trecut de un miliard de lei, din 2021 de când au decis să includă și Massimo Dutti în administrare, scrie Bugetul.ro.

Zara, record uluitor în anul fiscal 2023

În anul 2023, afaceriștii din spatele brandurilor faimoase la nivel mondial au avut un profit de 377,8 milioane de lei. Comparativ cu anul 2022, când profitul a fost de 299,7 milioane de lei, se poate vedea o creștere uriașă de 26%, respectiv 78,1 milioane de lei, totul doar într-un singur an!

Potrivit noilor date, compania care deține și Zara a reușit să intre în TOP 50 de companii cu cele mai mari profituri înregistrate în 2023. Cifrele prezentate de Termene sunt uluitoare, dar un factor care ar fi putut duce la un asemenea record este și creșterea numărului de angajați, cu 5%. Peste 1.900 de cetățeni din România sunt angajați la magazinele companiei Inditex.

Ai mai putea fi interesat de: Gigantul adorat de români se extinde. Unde se deschid noi magazine Primark în România

Zara
Zara

Inditex, care deține Zara, controlează compania din România prin acționarul unic al subsidiarei. Acesta este Industria de Diseño Textil SA și se ocupă cu comerțul cu amănuntul. În plan mondial, are parte de un succes răsunător, mai mare decât în România, având 5,4 miliarde de euro profit. Luând în calcul că în 2022 au avut 4,1 miliarde de euro, se poate observa o creștere cu 30%.

În România, Inditex are 156 de magazine, inclusiv Zara, care se află mai ales în mall-uri. Compania a reușit să ajungă la o astfel de cifră după 17 ani de când au intrat pe piață. Primele lor centre au fost în Plaza București. După ce au văzut șansa uriașă de a da lovitura aici, au deschis tot mai multe centre comerciale.

În anul 2009, Inditex era deja liber pe piață, având 24 de magazine. După doar un an, erau deja 36 de magazine, răspândite în țară, iar în 2012, numărul lor a crescut la 77. Prețurile nu au fost un impediment pentru cei care și-au dorit să poarte branduri, deși grupul nu vinde produse de top.

Vezi mai multe știri: Supermarketul care se pregătește să dea lovitura pe litoral în 2024. A deschis un nou magazin în una dintre cele mai populare stațiuni