- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Zeci de blocuri din Sectorul 3 al Capitalei nu mai au apă caldă. Termoenergetica anunță o avarie majoră la o țeavă veche de 51 de ani

30 May, 18:58 • Adrian Popovici
Zeci de blocuri din Sectorul 3 al Capitalei au rămas fără apă caldă. Termoenergetica anunță că situația a fost cauzată de o conductă veche de 51 de ani.
Zeci de blocuri din Sectorul 3 al Capitalei nu mai au apă caldă. Termoenergetica anunță o avarie majoră la o țeavă veche de 51 de ani

Vești proaste pentru locuitorii din câteva zeci de blocuri din sectorul 3, București. După cum arată un comunicat al Termoenergetica acestea confruntă cu lipsa apei calde din cauza unei avarii la o conductă veche de 51 de ani, transmite Antena 3 CNN.

Termoenergetica a anunțat că avaria, produsă pe Magistrala I Sud, va afecta furnizarea apei calde pentru locuitorii din zona afectată. Conducta cu diametrul de 600mm, situată pe Bulevardul Theodor Pallady între bulevardele 1 Decembrie 1918 și Nicolae Grigorescu, este principala sursă a acestei probleme. Conform comunicatului Termoenergetica, aproximativ 40 de blocuri din Sectorul 3 vor rămâne fără apă caldă până pe 4 iunie 2024, ora 23:30, în cel mai optimist scenariu.

„Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă joi că din cauza unei avarii produse în cursul acestei după-amiezi pe Magistrala I Sud, care are o vechime de peste 51 de ani, pe conducta cu diametrul de 600mm, pe Bulevardul Theodor Pallady, între bulevardele 1 Decembrie 1918 și Nicolae Grigorescu, furnizarea agentului termic pentru apă caldă va fi sistată pentru un număr de aproximativ 40 de blocuri din Sectorul 3, până în data de 4 iunie 2024, ora 23. 30”, după cum arată un comunicat de presă al companiei.

 

Avarie Termoenergetica
Avarie Termoenergetica

Te-ar putea interesa și: Șeful Termoenergetica dă detaliile oficiale legate de interzicerea centralelor de apartament

O altă avarie a Termoenergetica a avut loc în urmă cu câteva zile

Aceasta nu este prima dată când bucureștenii se confruntă cu astfel de probleme. În urmă cu doar câteva zile, compania a informat că peste 900 de blocuri au fost afectate de o avarie similară. Sute de blocuri din sectoarele 2, 4, 5 și 6 au rămas fără apă caldă, transmitea compania.

Rețeaua de distribuție centralizată de energie termică din București se întinde pe 4.000 de kilometri, din care 1.000 de kilometri reprezintă rețeaua primară și 3.000 rețeaua secundară.

Majoritatea conductelor au deja câteva decenii, ceea ce explică frecvența avariilor și dificultățile întâmpinate de locuitorii capitalei. Muncitorii specialiști ai Termoenergetica efectuează constant manevre de închidere, golire a conductei, aerisire și sudură pentru a repara avariile, dar problemele par să continue.

Citește și: Sebastian Burduja îl acuză pe Nicușor Dan că împiedică fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica: Nu e un moft, e o necesitate