- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri piperate de Ziua Copilului. Cât îi costă pe părinți 5 minute pe trambulină sau toboganul gonflabil?

01 Jun, 12:30 • Adrian Popovici
Prețuri piperate de Ziua Copilului. Părinții au ajuns să plătească dublu pentru ca micuții să se joace pe trambulină.

Scumpirile din ultima perioadă se fac simțite chiar și de Ziua Copilului, părinții fiind nevoiți astăzi să plătească chiar și dublu față de anii anteriori pentru acele atracții și activități dedicate micuților. Printre acestea se numără trambulina și toboganul gonflabil care atrag mii de micuți și care au ajuns acum să-i facă pe părinți să ridice din sprâncene.

În acest articol, vom analiza în detaliu tarifele actuale pe care le percep parcurile de distracții astăzi, de Ziua Copilului, pentru ca cei mici să se bucure de o experiență de neuitat. Vom vedea cât costă ca micuții să petreacă doar 5 minute la principalele atracții.. De asemenea, vom compara aceste tarife cu cele din anii precedenți.

După cum explică care și-au dorit ca astăzi, de Ziua Copilului, să-și răsfețe micuții în parcurile de distracții, diferențele de prețuri sunt semnificative, tarifele practicate de către comercianți ajungând în unele cazuri să fie duble față de cele practicate în urmă cu doar câțiva ani.

După cum arată aceste imagini, părinții care vor ca micuții lor să se joace pe trambulină trebuie să scoată din buzunare câte 15 lei pentru fiecare sesiune de doar 5 minute. Aceste tarife sunt într-un contrast total cu cele din trecut atunci când aceiași sumă era cerută pentru o sesiune de 10 sau chiar 12 minute.

Un calcul simplu ne arată că deși părinții plătesc comercianților aceiași sună, în realitate, prin înjumătățirea timpului pe care cei mici îl petrec pe trambulină tarifele sunt și cu 100% mai mari.

15 lei pentru 5 minute pe trambulină de Ziua Copilului
15 lei pentru 5 minute pe trambulină de Ziua Copilului

Te-ar putea interesa și: Avertisment ANPC înainte de Ziua Copilului. Atenție la aceste jucării

Cât costă ca un copil să petreacă 5 minute pe un tobogan gonflabil de Ziua Copilului?

Din nefericire, scumpirile se fac simțite și în cazul unei alte atracții iubite de către copii, mai ales astăzi, de Ziua Copilului. Este vorba despre toboganele gonflabile, o atracție care poate fi găsită în majoritatea parcurilor de distracții și a evenimentelor publice sau private destinate micuților.

După cum arată imaginile din parcurile de distracții, părinții care au ajuns acolo de Ziua Copilului trebuie să scoată din buzunar și câte 15 lei pentru doar 5 minute dacă își doresc ca copii lor să petreacă 5 minute într-un tobogan gonflabil. Aceștia mai explică faptul că în trecut plăteau doar 10 lei. Spre deosebire de trambulină, în cazul toboganului creșterea prețurilor de Ziua Copilului este ceva mai mică, de doar 50%.

Tobogan
Tobogan

Pe lângă parcurile de distracții, părinții din București își pot duce copii la  „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, după cum anunță Arcub.

Citește și: De 1 iunie, Ziua Copilului, se anunță restricții de trafic în toată țara. Lista drumurilor aflate pe lista CNAIR