Ministerul Afacerilor Externe salută marcarea, la 25 noiembrie, a Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor şi reafirmă angajamentul pentru promovarea drepturilor tuturor femeilor şi fetelor şi pentru continuarea eforturilor de combatere a oricăror forme de violenţă, potrivit informațiilor relatate de Agerpres.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAE, promovarea drepturilor acestora, inclusiv combaterea violenţei împotriva lor şi a violenţei domestice, reprezintă una dintre priorităţile asumate de România în calitatea sa de membru, în perioada 2023-2025, a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, cât şi în viitoarea calitate de membru, în perioada 2024-2028, în Comisia pentru Statutul Femeii.
Te-ar mai putea interesa și: Ministerul Justiției vrea ca toate penitenciarele din zonele centrale ale orașelor să fie mutate în afara lor. „Ne străduim să facem toate demersurile să sprijinim acest efort”
„Promovarea drepturilor femeilor, inclusiv combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, reprezintă una dintre priorităţile asumate de România în calitatea sa de membru, în perioada 2023-2025, al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, cât şi în viitoarea calitate de membru, în perioada 2024-2028, în Comisia pentru Statutul Femeii”, precizează ministerul într-un comunicat transmis sâmbătă alături de o fotografie a ministrului Luminiţa Odobescu şi a principalilor săi colaboratori purtând elemente vestimentare portocalii, culoare-simbol a luptei împotriva violenţei asupra femeilor.
Obiectivele României în acest domeniu s-au concretizat inclusiv prin ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeii şi a violenţei domestice din anul 2016 şi prin implementarea în legislaţia naţională a prevederilor Convenţiei, precizează sursa citată.
Pe 17 decembrie 1999, Adunarea Generală a ONU a stabilit data de 25 noiembrie pentru marcarea Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei asupra femeilor. Începând cu anul 1991, a fost lansată campania internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva acestora, care marchează seria celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeilor şi care se derulează, în fiecare an, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie (Ziua Internaţională a Drepturilor Omului – adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului), se mai arată în comunicatul transmis de MAE.
Citește mai multe știri: Statul care oferă pachetul salarial de până la 3.500 de euro pentru asistente medicale! Norma de lucru este de 37,5 ore pe săptămână!