Conform lui Ghenoiu, Senior Software vizeaza pentru anul in curs o cota de piata de 60% pe aceasta piata „inca nedezvoltata in Romania”.
Compania activeaza pe aceasta piata cu software-ul de recrutare Sincron, o solutie infomatica destinata companiilor de recrutare a fortei de munca si departamentelor de resurse umane din cadrul companiilor. Conform oficialilor companiei, Sincron este singura solutie software din Romania dedicata exclusiv recrutarii.
„Pe piata mai exista unele componente software de recrutare, atasate unor module HR, care provin din suite de aplicatii de managementul afacerilor, de tip ERP. Acestea sunt insa destul de costisitoare si nu sunt dedicate specificului tuturor etapelor procesului de recrutare”, a spus Ghenoiu, care a precizat ca nu trebuie facuta confuzie intre aplicatiile informatice pentru managementul resurselor umane, ce include componente de salarizare, sau administrare a competentelor personalului si aplicatiile dedicate exclusiv recrutarii.
Lansat in urma cu 6 luni, Sincron reprezinta 10% din cifra de afaceri preconizata de Senior Software pentru acest an, a carei valoare nu a fost precizata de catre oficialii companiei. Pentru lansarea software-ului Sincron, compania a investit circa 120.000 euro.
Aplicatia este dezvoltata cu ajutorul specialistilor in resurse umane si IT.
Reducerea timpului alocat recrutarii, a birocratiei si posibilitatea de a administra propriile proiecte de recrutare sunt principalele motive pentru care clientii aleg o astfel de solutie. Introducerea datelor esentiale despre un candidat dureaza in medie de 3 minute. Cautarea in baza de date a candidatilor tine cont de 20 criterii de selectie, incluzand si continutul CV-urilor.
Produsul este disponibil prin cumpararea unor licente sau prin abonament on-line, costul unui abonament variind de la cateva zeci la cateva sute de euro lunar.
Printre clientii companiei se numara Brainspotting, Dynamic HR, Excon Consultanta, Quanta Resurse Umane, Servier Pharma Romania.
Conform oficialului Senior Software, pe piata romaneasca vor intra in viitor jucatori internationali importanti, ceea ce va duce la cresterea competitiei. Initial, spune el, solutiile acestora vor avea un grad mai mic de particularizare la specificul pietei romanesti.
Conform companiei Swiftpro, unul dintre cei mai importanti jucatori pe aceasta nisa globala, piata internationala valoreaza peste 100 de miliarde de lire sterline (149 miliarde de euro) pe an.