- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Lifestyle

Florariile online castiga intre 1 si 8 martie cat in tot restul anului

26 Jan, 09:00 • Redactia DailyBusiness
Florariile online pot inregistra intr-o singura saptamana (1-8 martie) vanzari de cateva zeci de mii de euro, care le egaleaza pe cele din tot restul anului, intreaga piata fiind evaluata la cateva sute de mii de euro pe an.
Florariile online castiga intre 1 si 8 martie cat in tot restul anului

Reprezentantii florariei online eFloral.ro au estimat pentru DailyBusiness ca vanzarile companiei de 1 martie se vor situa in jurul a 8-10.000 euro, comparativ cu o zi obisnuita cand valoarea vanzarilor este in medie de 90-100 euro.

Floraria online FloriDeLux.ro inregistreaza in perioada 1-8 ianuarie vanzari de circa 50.000 euro, potrivit reprezentantilor GravityDesign, compania care detine magazinul online, in conditiile in care vanzarile anuale ajung la 150.000-200.000 euro.

„Noi, fiind o florarie de nisa, inregistram comenzi pentru perioada 1-8 martie care acopera circa 30% din vanzarile anuale, insa in general pentru alti jucatori, intr-adevar ponderea creste pana la jumatate”, a spus Marius Dosinescu, business developer Gravity Design, compania care detine site-ul Floridelux.ro.

„Luna martie este cea mai profitabila a anului din punct de vedere al vanzarilor. In aceasta luna se incaseaza din vanzari o suma relativ egala cu celelalte 11 luni ale anului”, a declarat Alina Bajenaru, asociat si administrator al florariei eFloral.ro.

Comenzile pentru perioada 1-8 martie sunt primite inca de la jumatatea lunii februarie, conform lui Dosinescu.

In lunile februarie si martie, florariile online realizeaza vanzari de 5-7 ori mai mari decat in celelalte luni ale anului, cand se incaseaza doar circa 2.000 de euro pe luna, a declarat si Marius Ciocan, manager Fungift.ro

Cum functioneaza o florarie online

Florariile online inca nu intra in competie cu florariile obisnuite, fie din cauza neincrederii in serviciile online, fie datorita faptului ca, in unele cazuri, profilul clientului este diferit, magazinele online adresandu-se in special romanilor din afara tarii.

Liviu Neagu, director general Floraria Mario, estimeaza la cateva sute de mii de euro piata florariilor online din Romania. Totodata, Marius Dosinescu, business developer GravityDesign, considera ca aceasta piata valoreaza cel mult 1-1,5 mil. euro anual.
„Mentalitatea incepe sa se schimbe in legatura cu serviciile online, dar noi nu vrem sa intram in competitie cu florariile standard pentru ca in primul rand ne adresam in mare parte persoanelor din afara tarii, care vor sa faca o surpriza celor dragi din Romania”, a declarat Marius Ciocan.

Reprezentantii mai multor companii de pe acest segment declara ca ponderea cea mai mare in totalul comenzilor o au persoanele fizice. Alte tipuri de clienti importanti sunt companiile si firmele organizatoare de evenimente.

„In materie de plante ornamentale, cea mai mare comanda intr-o singura zi a fost de 60 milioane de lei si a venit din partea unei companii. Dar persoanele fizice sunt cele care realizeaza cele mai multe comenzi”, a declarat Alina Bajenaru, de la eFloral.ro

Pentru comenzile venite din partea companiilor, lunile favorite sunt februarie si martie, precum si ocaziile ca zilele de nastere ale angajatilor.

„Orhideele sunt in general florile preferate pentru astfel de ocazii, deoarece colaboratoarelor nu li se trimit trandafiri rosii. Pentru anul 2008, tinta noastra principala sunt companiile”, a declarat Alina Sibiceanu, manager al companiei online 4ladies.

Pretul pentru cel mai scump aranjament floral este in general de 100 euro, dar exista si anumite florarii care ofera servicii ce ajung la circa 500 euro. Acestea presupun un timp de lucru mai mare, dar si aranjamente originale in functie de preferintele clientului.

„Comanda cea mai mare pentru un singur aranjament floral a fost de 500 euro”, a declarat Marius Dosinescu, business developer al companiei Gravity Design.

Florile preferate de catre clienti sunt trandafirii, evitandu-se importul florilor rare din cauza cererii aproape inexistente.

Cele mai multe florarii oprereaza numai in orasele unde au filiale, pentru a putea pastra nivelul de calitate al serviciilor.

„Avem mai multe locatii in tara, peste 10 florarii, si operam numai in acele orase. Acest lucru garanteaza prospetimea florilor si viteza de livrare a comenzii”, conform lui Ciocan.

Cele mai multe firme de profil din tara spun ca importa florile in procent de 90% din Olanda.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...