- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Studiu: Tinerii jurnalisti stapanesc computerul, dar nu si gramatica

13 Aug, 15:31 • Redactia DailyBusiness
Tinerii jurnalisti s-au adaptat inovatiilor tehnologice, dar au acordat mai putina atentie regulilor gramaticale si vocabularului, precum si tehnicilor de a redacta sau intervieva, releva un studiu al companiei britanice de training Skillset.
Studiu: Tinerii jurnalisti stapanesc computerul, dar nu si gramatica

Aceasta reprezinta o provocare pentru industria media, mai ales in contextul in care consumatorii dispusi sa plateasca pentru continutul livrat de publicatii pretind un anumit grad de calitate

Reprezentantii Skillset atrag atentia asupra nevoii de optimizare a valorii continutului multmedia pe care il livreaza jurnalistii si care se poate face si prin redobandirea abilitatilor traditionale.

Gail Rebuck, membru al conducerii Skillset, admite ca piata de media se confrunta cu dificultati in ceea ce priveste recrutarea unor persoane capabile sa stapaneasca atat instrumentele „scrisului bun”, cat si pe cele ale noilor tehnologii, din ce in ce mai diverse, cu atat mai mult in contextul crizei economice.

„Pentru a avea avantajul de a crea si difuza continut cu potential educativ, industria are nevoie de forta de munca capabila sa combine abilitatile traditionale cu capacitatea digitala si tehnologica”, spune acesta.

Raportul releva ca industria media din Marea Britanie lucreaza cu o forta de munca calificata in proportie de 45%, fata de restul sectoarelor, in care cei care detin o diploma universitara reprezinta un procent de 30%.