- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Alegeri 2024. Anunț important pentru românii din diaspora. Mai au timp doar până la 12 noaptea

17 Oct, 13:37 • Bocioacă Bianca
Românii din diaspora care vor să voteze la alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024 se mai pot înscrie pe site-ul Autorității Electorale Permanente doar joi, 17 octombrie, până la ora 12 noaptea.
Alegeri 2024. Anunț important pentru românii din diaspora. Mai au timp doar până la 12 noaptea

Alegeri 2024. Românii din diaspora vor putea vota prin corespondență la alegerile parlamentare din 1 decembrie. Pentru asta, ei trebuie să se înscrie pe site-ul Autorității Electorale Permanente. Perioda de înscriere se încheie joi, 17 octombrie, la miezul nopții.

Cotește și: Buletinele de vot pentru alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul făcut de către BEC

Alegeri 2024. Anunț pentru românii din diaspora

Potrivit site-ului Autorității, de la 1 aprilie până joi, 17 octombrie, ora 9.30, aproape 7.000 de români din diaspora care vor să-și exercite dreptul la vot s-au înscris pentru votul prin corespondență.

Totodată, românii care vor să voteze la alegerile prezidențiale s-au putut înscrie pe site-ul AEP de la 1 aprilie până pe 10 octombrie. Astfel, 6.916 cetățeni s-au înscris pentru votul prin corespondență și alți 6.571 pentru a vota la o secție.

Citește și: Marcel Ciolacu cheamă românii din Diaspora: „România, mai sigură decât Spania, Italia sau Marea Britanie!”

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondență, cetățeanul român cu drept de vot, cu domiciliul sau reședința în străinătate și care deține un document care dovedește dreptul de ședere, eliberat de autoritățile străine, solicită transmiterea prin poștă a documentelor de vot la adresa sa de corespondență din străinătate.

„Dacă (…) se constată că acelaşi alegător are aprobate atât cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător prin corespondenţă, cât şi cererea de înregistrare în Registrul Electoral ca alegător în străinătate, respectivul alegător va fi înscris doar în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă”, precizează BEC, potrivit ziare.com.