Update:
O şedinţă a PNL urmează să aibă loc marţi, începând cu ora 19.00.
Știrea inițială:
Liderii coaliţiei nu au ajuns, luni, 12 februarie, la un acord în ceea ce privește comasarea alegerilor. Astfel, este posibil ca cele patru runde de alegeri să aibă loc la termen, au declarat surse politice. O nouă întâlnire a celor două partide ar urma să aibă loc vineri, potrivit informațiilor prezentate de News.ro.
PSD şi PNL nu au ajuns luni la un acord privind o comasare a alegerilor locale cu europarlamentare şi parlamentare cu prezidenţiale. Prin urmare, lipsa unei înţelegeri între cele două partide, alergerile ar urma să aibă loc la termen.
Până în prezent, se ştie doar data alegerilor europarlamentare, stabilite la nivel european în 9 iunie.
PNL ar dori comasarea cu primul tur al prezidențialelor, în timp ce PSD ar dori comasarea cu al doilea tur al prezidențialelor. Dat fiind că cele 2 partide nu se înțeleg se ia în calcul și organizarea de alegeri separate.
Potrivit surselor, o nouă întâlnire ar urma să aibă loc vineri.
Te-ar putea interesa și: Investiție majoră! Guvernul României vrea să preia modelul sistemului bugetar din Emiratele Arabe Unite
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni la sediul partidului, înainte de şedinţa de coaliţie în care se discută variantele de comasare a alegerilor şi calendarul acestora, că nu se pune problema unor candidaţi unici ai coaliţei şi că PNL trebuie să aibă propriul său candidat la prezidenţiale, pentru că este sănătos pentru democraţie.
Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a declarat la Digi24 că „într-un final se va ajunge la un consens” privind comasarea alegerilor. Când a fost întrebat care sunt argumentele PNL pentru comasarea alegerilor parlamentare cu prezidențialele, Gheorghe Falcă a dat ca exemplu experiența României până în 2004.
„Vorbim de un candidat la președinție, de un partid, care susține candidatul, de un program politic și este mult mai logic ca cetățenii să afle de la noi exact candidatul nostru, partid și program”, a spus acesta.
„Au fost până în 2004 alegeri comasate, atât prezidențiale cu parlamentare, și întotdeauna atunci când președintele era ales avea un program de guvernare care era coordonat de partidul din care face parte. Și atunci tu candidezi la alegerile parlamentare cu un program politic și la două săptămâni președintele tău candidează cu același program politic, pentru că ele nu vor fi diferite.
Având și experiența României până în 2004, foarte ușor se pot comasa alegerile parlamentare cu cele prezidențiale. Vorbim de un candidat la președinție, de un partid, care susține candidatul, de un program politic și este mult mai logic ca cetățenii să afle de la noi exact candidatul nostru, partid și program”, a mai declarat Falcă.
Vezi și: Măsura cruntă care va afecta pensionarii României! Ar putea pierde aproximativ 400 de lei lunar