Călin Georgescu a amintit că, în urmă cu 35 de ani, în Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Fostul candidat la prezidențiale s-a referit la acest eveniment pentru a aminti că acesta a schimbat soarta țării noastre.
„Acum 35 de ani, Timișoara a fost primul oraș liber de comunism și primul unde în fața catedralei s-a rostit „Tatăl Nostru”, apoi a fost acel manifest „A căzut tirania!”, și unde dincolo de foarte multe revendicări normale pentru demnitatea omului, cel mai important a fost organizarea de alegeri libere în România. Pentru asta au murit 47 de copii, aici am lista tuturor. Nu uităm de cei 35 de soldați morți la Aeroportul Otopeni, este o tragedie pe care o trăim astăzi, care este mult mai mare față de cei care ne amintim și a căror icoană o purtăm în fața ochilor noștri, pentru că moartea lor este astăzi ca și pleava societății, desconsiderată, batjocorită. Eu spun că vremea schimbării a venit deja, numai că cei în cauză nu pot să o recunoască. Lucrurile s-au schimbat deja”, a precizat Călin Georgescu în emisiunea Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus.
Călin Georgescu e de părere că anularea alegerilor este complet nejustificată și că s-a încălcat democrația.
„Acest haos a fost produs de cei 9 judecători de la CCR, plus unul, respectiv Klaus Iohannis, și sigur, n-ar fi deloc rău să amintesc că Procurorul General ar trebui să se autosesizeze, pe baza Codului Penal, respectiv art. 394 și 397, legate de decizii care pun în pericol ordinea constituțională și anularea alegerilor în mod nejustificat. Sunt foarte valabile, iar eu sunt pentru a reanaliza și remonta această ordine constituțională, de a o recalibra, fiind viciată profund. Cele două articole fac referire precisă la ce se întâmplă în zilele pe care le trăim. Este această acțiune legată de impostură, pe care Klaus Iohannis o prezintă, mai ales la ultimul interviu, foarte delicat.
Atitudine de impostură și una, care poate fi foarte clară, de infracțiune. În momentul în care treci de ziua de 21, conform art. 83 din Constituție, dincolo de faptul că este o acțiune de parvenit, deoarece de la aruncarea paltonului până la celebrele sejururi în țările calde, ne-a arătat că poporul nu a existat. Frica s-a instalat în acest individ, este de înțeles, iar acest lucru nu mai poate continua în felul ăsta. La cum a pus problema, în sensul în care a fost întrebat „Aveți vreo dovadă?”, „Nu am, dar este o suspiciune”. Dincolo de aceste lucruri, nu este, dar de fapt e o suspiciune, dar de fapt este, la final, doamna Alexandrescu, este o poziție clară a unui om laș. Prin această aserțiune, Klaus Iohannis le transmite instituțiilor statului că sunt inutile. Pentru că, totuși, până pe data de 21 decembrie, este președintele României.
De pe prima funcție în stat primești informație precisă, la secundă. Ori nu i s-a dat această informare, ori i s-a dat și o interpretează după bunul plac. Modul în care a prezentat demonstrează un aspect de lașitate majoră. Practic, tu arunci la gunoi toate instituțiile statului, inclusiv oamenii care te-au deservit, te-au sprijinit, timp de 10 ani. Îi faci, practic, pe toți proști, prin modul prin care a prezentat această poziție halucinantă”, a mai spus Călin Georgescu, joi seara.
Citește și Elena Lasconi îi cere lui Klaus Iohannis să-și dea demisia: „Să facă asta dacă are onoare”